Μόνο ένα ελληνικό ξενοδοχείο στη φετινή λίστα με τα 78 κορυφαία

Μόνο ένα ελληνικό ξενοδοχείο στη φετινή λίστα με τα 78 κορυφαία . Η «Βίβλος» των ταξιδιωτών, όπως έχει χαρακτηριστεί …

Η «Βίβλος» των ταξιδιωτών, όπως έχει χαρακτηριστεί το περιοδικό Condé Nast Traveller, δημοσίευσε τη χρυσή λίστα του 2019 με τα 78 καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου.

Από τα 78, τα 27 βρίσκονται στην Ευρώπη, με την Ιταλία να έρχεται πρώτη έχοντας 8 από τα καλύτερα ξενοδοχεία του κόσμου. Στη δεύτερη θέση, η Γαλλία με 4 κορυφαία ξενοδοχεία (όπως αυτό της αρχικής φωτογραφίας, το Hotel du Cap-Eden-Roc) ενώ η χώρα μας έχει μόνο ένα ξενοδοχείο στη λίστα.

Σύμφωνα με το Condé Nast Traveller, αυτό είναι το ξενοδοχείο Perivolas στην Οία της Σαντορίνης, για το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα.

Στην κριτική που κάνει το περιοδικό για το ελληνικό ξενοδοχείο, αναφέρει: «Πρόκειται για ένα αυθεντικό κόσμημα,σε αντίθεση με τους δεκάδες μιμητές που έχουν ξεφυτρώσει σε όλη τη Σαντορίνη. Η άγρια ​​αγνότητα ορίζει κάθε λεπτομέρεια στο Perivolas, ένα οικογενειακό όνειρο που υλοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και εξακολουθεί να τρέχει με μεγάλο πάθος και ακρίβεια η οικογένεια Ψύχα».

Η συντάκτρια του άρθρου υπογραμμίζει ότι αυτό που κάνει του επισκέπτες του ξενοδοχείου να επιστρέφουν κάθε χρόνο είναι ότι ο χρόνος μοιάζει να σταμάτησε εκεί, παρόλο που από πέρσι έχουν προστεθεί ένα στούντιο γιόγκα και ένα γυμναστήριο.

«Ένα διακριτικό εστιατόριο, δίπλα από μια πισίνα που γίνεται ένα με τον γαλάζιο ορίζοντα, όπου ο σεφ μαγειρεύει με τοπικά υλικά τα οποία μετατρέπει σε έργα τέχνης» αναφέρει, φανερά μαγεμένη τόσο από τη θέα όσο και από τις γεύσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.