Mytilineos – Όμιλος Καράτζη: Υπέγραψαν ένα «πράσινο» PPA ισχύος 210MW

Ημερομηνία:

Η MYTILINEOS θα μπορέσει να αξιοποιήσει το 80% της παραγόμενης ενέργειας, ενισχύοντας το «πράσινο» χαρτοφυλάκιο προμήθειάς της
Μακροπρόθεσμη διμερή συμφωνία (PPA) για την παραγωγή και απορρόφηση «πράσινης» ενέργειας συνολικής ισχύος 210 MW από το υπό κατασκευή οκχαρτοφυλάκιο φωτοβολταϊκών σταθμών ισχύος 262 MW υπέγραψαν η MYTILINEOS Energy & Metals (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) (MYTILINEOS) και ο Όμιλος Καράτζη.

Στο πλαίσιο της διμερούς αυτής συμφωνίας, η MYTILINEOS θα μπορέσει να αξιοποιήσει το 80% της παραγόμενης ενέργειας, ενισχύοντας το «πράσινο» χαρτοφυλάκιο προμήθειάς της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση το εν λόγω χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 35 φωτοβολταϊκά έργα, που βρίσκονται στον νομό Λάρισας. Τα έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 180 εκατ. ευρώ, έχουν αναπτυχθεί πλήρως από τον Όμιλο Καράτζη ως στρατηγική επένδυση και η κατασκευή τους έχει ανατεθεί στην M Renewables, που αναγνωρίζεται διεθνώς ως κορυφαίος integrated developer, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την επένδυση στις τοπικές κοινότητες όπου δραστηριοποιείται.

Όλα τα φωτοβολταϊκά πάρκα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2024 και σύμφωνα με το PPA αναμένεται να παράγουν ετησίως 380 GWh, ισοδύναμο της κατανάλωσης 97.000 νοικοκυριών στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας περίπου 162.000 τόνους εκπομπών CO2 ετησίως.

Η MYTILINEOS, στο πλαίσιο της στρατηγικής της, αναζητά ευκαιρίες για την εξασφάλιση «πράσινων» PPAs, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού κόστους τόσο για τα δικά της περιουσιακά στοιχεία όσο και για εκείνα των επιχειρηματικών της εταίρων.

Η συναλλαγή αυτή ενισχύει περαιτέρω τη βιώσιμη προσέγγισή της προς την προμήθεια ενέργειας, στοχεύοντας στην ανάμειξη ανανεώσιμων PPAs είτε με τρίτους είτε με ίδια περιουσιακά στοιχεία.

Ο Όμιλος Καράτζη ενισχύει και διευρύνει αντίστοιχα το «πράσινο» χαρτοφυλάκιο ενέργειας του, επενδύοντας ενεργά σε έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συστημάτων αποθήκευσης σε μπαταρίες.

Αυτό είναι το δεύτερο PPA στην Ελλάδα για την MYTILINEOS, μετά τη συμφωνία με την EDP Renewables τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ η εταιρεία εξασφαλίζει διαρκώς PPAs για το διεθνές της χαρτοφυλάκιο με αξιόπιστους συνεργάτες.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Χανιά:Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης σε παράσταση διαμαρτυρίας...

Ζούμε σε μια περίοδο όπου η αντιπαράθεση μεταξύ επιχειρηματικών...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για...

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ...

Χανιά:Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης σε παράσταση διαμαρτυρίας...

Ζούμε σε μια περίοδο όπου η αντιπαράθεση μεταξύ επιχειρηματικών...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για...

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εορτολόγιο 21 Μαΐου: Μεγάλη η σημερινή εορτή – Ποιοι γιορτάζουν

Σήμερα, Τετάρτη 21 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Χανιά:Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο

Ζούμε σε μια περίοδο όπου η αντιπαράθεση μεταξύ επιχειρηματικών...

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ κ. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ...

Επιστήμονες εντόπισαν το «κλειδί» του εγκεφάλου για την καταστολή της πείνας

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο εγκέφαλος παράγει και τη...