Ν. Αντωνακάκης: “Η ΝΔ οφείλει να βρει έναν νέο βηματισμό και ένα θετικό πρόσημο και να μην παραμείνει στη λογική του «μη χειρότερου“

Ημερομηνία:

Οι προσδοκίες των περισσότερων από αυτούς που ανήκουν στη λεγόμενη γκρίζα ζώνη, η οποία ξεπερνάει το 20% στις δημοσκοπήσεις, είναι στη ΝΔ, αφού αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν φαίνεται κάποια ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΝΔ διανύει τον 6ο χρόνο διακυβέρνησης και δεν πρέπει να αφήσει τις άμυνές της ανοιχτές στην πολιτική ρευστότητα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης της θητείας, η κυβέρνηση της ΝΔ συγκρινόταν, επιδίωκε μάλλον τη σύγκριση, με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις περισσότερες περιπτώσεις η σύγκριση αυτή ήταν ευνοϊκή για την ίδια, καθώς αναδεικνυόταν η υπεροχή της τόσο στην αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας όσο και στην υλοποίηση μιας μεταρρυθμιστικής ατζέντας.

Από τον Ιούλιο του 2023 η κυβέρνηση της ΝΔ συγκρίνεται πλέον μόνο με τον εαυτό της και την ικανότητά της να δίνει αποτελεσματικές λύσεις.

Για ό,τι και αν συμβαίνει οι πολίτες θεωρούν πλέον αποκλειστικά υπεύθυνη τη σημερινή κυβέρνηση λόγω της μακροχρόνιας παραμονής της στην εξουσία γεγονός που δεν της επιτρέπει δικαιολογίες για ανεπάρκεια προηγούμενων κυβερνήσεων.

Επί της ουσίας η ΝΔ κινδυνεύει από την έλλειψη αποτελεσματικότητας, την κόπωση που προκαλεί στο εκλογικό σώμα η δεύτερη θητεία και από την απουσία μεταρρυθμιστικού οράματος που δεν δημιουργεί προσδοκίες στους πολίτες.

Η κατάσταση βέβαια στην αντιπολίτευση δίνει την άνεση στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις που θα επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο. Ασφαλώς δεν του δίνουν άπειρο χρόνο. Η Φύση απεχθάνεται τα κενά. Και τα σημερινά κενά στην αντιπολίτευση, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα καλυφθούν.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τσερνόμπιλ: 40 χρόνια μετά το μεγαλύτερο πυρηνικό...

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 26 Απριλίου 2026, από τη...

Σκηνές τρόμου από πυροβολισμούς στο δείπνο των...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο ένοπλος ήταν...

Τσερνόμπιλ: 40 χρόνια μετά το μεγαλύτερο πυρηνικό...

Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 26 Απριλίου 2026, από τη...

Σκηνές τρόμου από πυροβολισμούς στο δείπνο των...

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ο ένοπλος ήταν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«ΚΑΗΚΕ» το Ηράκλειο για το καμάρι της Κρήτης: Όλα τα videos του Cretalive από την εντυπωσιακή φιέστα του ΟΦΗ!

Ανεπανάληπτες στιγμές που γράφουν ιστορία και πρέπει να υπάρχουν...

Γεωργιάδης: Εντός του 2027 η παραλαβή 255 νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

«Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ τώρα...

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Παρουσίαση των νέων δράσεων για την Έρευνα και την Καινοτομία

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου 2026,...