Νέα ακραία τουρκική πρόκληση: Να αλλάξει όνομα το Αιγαίο – Είναι ελληνική λέξη

Ημερομηνία:

Σταματημό δεν έχουν οι τουρκικές προκλήσεις από την Άγκυρα, τη στιγμή που συνεχίζεται ο συναγερμός της τουρκικής προκλητικής Navtex και λίγες μόλις ώρες πριν την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία.

Στην τελευταία χρονικά εξέλιξη, ο αντιναύαρχος και πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και ο φερόμενος ως ο «πατέρας» της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά και εμπνευστής του τουρκολιβυκού συμφώνου, Τζιχάτ Γιαϊτζί, προτείνει την αλλαγή της ονομασίας του Αιγαίου!

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Ahval, ο οποίος επικαλείται το Veryansın news, ο Γιαϊτζί προτείνει την αλλαγή της ονομασίας του Αιγαίου Πελάγους, καθώς όπως λέει αυτή είναι ελληνική.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, συστήνει το Αιγαίο να μετονομαστεί σε «Θάλασσα των νήσων» (Islands Sea) ή Βόρεια Μεσόγειος (Northern Mediterranean).

Επιπλέον υπογράμμισε πως η περιοχή του Αιγαίου που ανήκει η Τουρκία, μια από τις επτά γεωγραφικές περιοχές της χώρας, θα πρέπει να μετονομαστεί σε δυτική Ανατολία (western Anatolia).

Ο Γιαϊτζί θεωρείτο ένας από τους πιο σκληρούς εθνικιστές και πολέμιος των γκιουλενιστών (FETO) στο στράτευμα, μάλιστα λέγεται ότι είχε εφεύρει το «FETOμετρο» όπου εντόπιζε τους αντιφρονούντες και στη συνέχεια ακολουθούσαν οι απολύσεις και οι διωγμοί.

Ωστόσο τον Μάιο, όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον υποβάθμισε, με αποτέλεσμα ο Τζιχάτ Γιαϊτζί να παραιτηθεί από το πόστο του.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το πραγματικό σοκ με τις...

Για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εξαιτίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάνει...

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας...

Τουλάχιστον τρεις οι αεροπορικές επιδρομές – Έπληξαν μια ζώνη...

Τεχνητή Νοημοσύνη: Το πραγματικό σοκ με τις...

Για δεκάδες χιλιάδες απολύσεις εξαιτίας της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάνει...

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας...

Τουλάχιστον τρεις οι αεροπορικές επιδρομές – Έπληξαν μια ζώνη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δωρεάν μετάβαση των αγροτών-κτηνοτρόφων-μελισσοκόμων για το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Ενημερώνουμε τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς και όλους όσους...

Σύσκεψη Εργασίας των Τουριστικών Φορέων με το Επιμελητήριο Χανίων

«Σύσκεψη Εργασίας των Τουριστικών Φορέων με το Επιμελητήριο Χανίων...

Εορτολόγιο 7 Νοεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...