Νέα δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό – Η έκτη εντός του 2019

Ημερομηνία:

Μια Μεξικανή δημοσιογράφος, η Νόρμα Σαράμπια, δολοφονήθηκε την Τρίτη σε περιοχή του νοτιοανατολικού Μεξικού, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, εξέλιξη που αυξάνει στους έξι τους λειτουργούς του Τύπου που έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις στη χώρα αυτή από την αρχή του 2019.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η Νόρμα Σαράμπια δέχθηκε επίθεση από δύο ένοπλους κοντά στο σπίτι της, στην πόλη Ουιμανγκίγιο, με τους δράστες της δολοφονίας να διαφεύγουν στη συνέχεια.

Η Νόρμα Σαράμπια ήταν ανταποκρίτρια της Tabasco Hoy για 15 χρόνια και εργαζόταν εδώ και κάποια χρόνια για άλλα τοπικά ΜΜΕ, ανέφερε η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση.

Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις πιστεύεται ότι συνδέονται με υποθέσεις ναρκωτικών και πολιτική διαφθορά, με τη συντριπτική πλειοψηφία των δολοφονιών πάντως να παραμένουν ατιμώρητες, όπως αναφέρει το BBC.

Το Μεξικό είναι η τρίτη πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης, πίσω μόνο από τη Συρία και το Αφγανιστάν, με τουλάχιστον 100 δημοσιογράφους να έχουν δολοφονηθεί από το 2000, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans Frontières, RSF), ενώ η Νόρμα Σαράμπια είναι έκτη δημοσιογράφος που βρίσκεται μέσα στο 2019.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Παγκόσμια ανησυχία για το El Niño: Ποια...

Η σύσταση αφορά κυρίως το ενδεχόμενο οι πολίτες να...

Ταξιδεύετε στην Ευρώπη; Οι συνοριακοί έλεγχοι αλλάζουν...

Το βιομετρικό σύστημα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία σε όλα...

Παγκόσμια ανησυχία για το El Niño: Ποια...

Η σύσταση αφορά κυρίως το ενδεχόμενο οι πολίτες να...

Ταξιδεύετε στην Ευρώπη; Οι συνοριακοί έλεγχοι αλλάζουν...

Το βιομετρικό σύστημα τέθηκε σε πλήρη λειτουργία σε όλα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 400 ευρώ κάθε Νοέμβριο – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Συντάξεις: Ποιοι θα πάρουν 400 ευρώ κάθε Νοέμβριο –...

Υπάρχει «μυστική συνταγή» για μια ευτυχισμένη σχέση;

Μήπως το μυστικό για μια ευτυχισμένη σχέση βρίσκεται στις...

Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης και Εργασίας: Το «σιωπηλό μαρτύριο» εκατομμυρίων γυναικών στον χώρο εργασίας

Σήμερα 1 δισεκατομμύριο του πληθυσμού παγκοσμίως είναι γυναίκες μεγαλύτερες...