Νέο τραγούδι στον «Σασμό» – «Παραμυθένια μου» με το Μανώλη Κονταρό

Ημερομηνία:

Ο «Σασμός» με πρωτεργάτη τη δημιουργική δεξιοτεχνία και την αστείρευτη έμπνευση του Νίκου Τερζή, μας έχει χαρίσει δεκάδες αγαπημένα τραγούδια.

Το καινούργιο θα έχει ερμηνευτή έναν από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της κρητικής μουσικής: ο Μανώλης Κονταρός θα ντύσει με τη φωνή και τους ήχους της λύρας του, το «Παραμυθένια μου».

Το νέο τραγούδι του «Σασμού», με τίτλο «Παραμυθένια μου», σε μουσική Νίκου Τερζή, στίχους Γιάννη Κότσιρα, με ερμηνευτή τον Μανώλη Κονταρό θα μεταδοθεί την Τρίτη 18/06 (επεισόδιο 142). Θα είναι αφιερωμένο στη Στέλλα και το Χρήστο, σε δύο αγαπημένους ήρωες και στη σχέση τους η οποία είναι δυνατή και ξεχωριστή. Το ζευγάρι ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας, με κουμπάρους τη Θοδώρα και το Λουκά και επισφραγίζουν αυτή τη μοναδική μέρα στη ζωή τους με ένα γλέντι, όπου ο Μ.Κονταρός τους τραγουδά το τραγούδι τους.

«Η καρδιά διατάζει, ουρανό κοιτάζει, δυο πουλιά που χτίζουν τη φωλιά, η καρδιά διατάζει» είναι τα πρώτα λόγια του τραγουδιού, που μιλούν για την αγάπη με έναν ποιητικό τρόπο. «Το κορμί προστάζει, τον ιδρώτα στάζει, δέντρα που ανθίζουν μια φορά, το κορμί προστάζει» έρχεται η γήινη έκφραση του έρωτα. «Παραμυθένια μου, βασίλισσα του κόσμου, η κάθε έννοια μου, ανάσα μου και φως μου» λέει το ρεφρέν του τραγουδιού, ένα τραγούδι που ξεχειλίζει από τρυφερότητα. Και στο δεύτερο κουπλέ ολοκληρώνεται το συναίσθημα: «Η ζωή γιορτάζει, Άνοιξη φωνάζει. Σαν τη πρώτη ανάσα ενός μωρού, η ζωή γιορτάζει. Μύρο και θυμάρι, ήλιος και χορτάρι, σώματα αναβλύζουν χρώματα, άγιο μου φεγγάρι».

Το «Παραμυθένια μου» δίνει συνέχεια στο επιτυχημένο soundtrack της σειράς «Σασμός», που υπογράφουν συνθετικά ο Νίκος Τερζής και στιχουργικά ο Γιάννης Κότσιρας και κυκλοφορεί από την Panik Oxygen, στις streaming υπηρεσίες και στο YouTube.

Με το «Παραμυθένια μου» συνεχίζεται ο φετινός κύκλος τραγουδιών της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» του Alpha. Προηγήθηκαν τα «Σε ποια ζωή να πιαστώ» με το Βασίλη Σκουλά, «Άτιμο πράγμα η τιμή» με τον Μίλτο Πασχαλίδη, «Εκεί που κλαίνε οι αετοί» με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη, «Θυμωμένος Ήλιος» με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη, «Τα μάτια γίναν σύννεφα» με τη Μαρία Τζομπανάκη και τη διασκευή του «Ένα παλικάρι 20 χρονών», που αγαπήθηκαν αμέσως από το κοινό και ξεχωρίζουν στο ραδιοφωνικό airplay.

*Ο «Σασμός», η πιο εμβληματική τηλεοπτική σειρά στην Ελλάδα, κατέκτησε την κορυφαία διάκριση στα Ευρωπαϊκά βραβεία GEMA (Global Entertainment Marketing Awards) και «σήκωσε» το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία καλύτερο trailer χρησιμοποιώντας μουσική χωρίς στίχους. Η μουσική σύνθεση δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το σποτ από τον Νίκο Τερζή, τον επίσημο συνθέτη της σειράς, για να ενισχύσει την οπτική εμπειρία.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δημήτρης Μαραμής-Τριλογία Κρήτης: Ερωτόκριτος, Καπετάν...

Δημήτρης Μαραμής ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ Ερωτόκριτος - Καπετάν Μιχάλης - Ελευθέριος Βενιζέλος και Οι...

Κρήτη: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στο...

Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με τη στήριξη της...

Δημήτρης Μαραμής-Τριλογία Κρήτης: Ερωτόκριτος, Καπετάν...

Δημήτρης Μαραμής ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ Ερωτόκριτος - Καπετάν Μιχάλης - Ελευθέριος Βενιζέλος και Οι...

Κρήτη: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στο...

Ο Σύλλογος Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας, με τη στήριξη της...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλου

Τις τελευταίες εβδομάδες εξελίχθηκε μια δημόσια συζήτηση γύρω από...

Γιατί χτυπούσαν κατσαρόλες την 25η Μαρτίου; Το σχεδόν ξεχασμένο ελληνικό έθιμο

Γιατί χτυπούσαν κατσαρόλες και κουδούνια την 25η Μαρτίου; Το...

Ο Δήμος Ηρακλείου στο 2nd Greek Water Summit

Στο επίκεντρο η σύνδεση του τουρισμού με τη βιώσιμη...