Νίκος Ηγουμενίδης: Ο σημερινός αγώνας των συνταξιούχων είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη σημερινή παγκρήτια κινητοποίηση συνταξιούχων στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο σημερινός αγώνας των συνταξιούχων είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους. Η «διπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων από τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Αναφέρομαι, πρώτον, στην εξαπάτηση που αφορά τη 13η σύνταξη. Είναι πρόκληση το «δεσμευμένο» με πολλές θυσίες ένα δις σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να το υφαρπάζει από τους συνταξιούχους και να το μεταφέρει στο κλείσιμο της τρύπας της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης. Η δεύτερη μεγάλη εξαπάτηση της προς τους συνταξιούχους είναι το ζήτημα των αναδρομικών τα οποία δικαιούνται. Υπενθυμίζω πως είναι ο κ. Μητσοτάκης που καλούσε τους συνταξιούχους να μην προχωρήσουν σε προσφυγές.

Κόντρα σε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί για την απόδοση της 13ης σύνταξης, για την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε τρεις ετήσιες δόσεις, για την αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ και για την κατάργηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Επικουρική Ασφάλιση.

Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να μένει θεατής όταν οι συνταξιούχοι στενάζουν καθημερινά αντιμέτωποι με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την φτωχοποίηση, αλλά και με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Είναι επιτακτικό να γυρίσουμε σελίδα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων μαζί με ένα μέτωπο δυνάμεων που μπορούν και θα αλλάξουν τη σελίδα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενδοοικογενειακή βία: Αύξηση των περιστατικών – Δύο...

60 περιστατικά σε μόλις ένα μήνα! Ανησυχητικά είναι τα περιστατικά...

Η πρόταση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη...

Στην ανοικτή εκδήλωση διαλόγου για την αναγκαιότητα δημιουργίας Μέσου...

Ενδοοικογενειακή βία: Αύξηση των περιστατικών – Δύο...

60 περιστατικά σε μόλις ένα μήνα! Ανησυχητικά είναι τα περιστατικά...

Η πρόταση του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη...

Στην ανοικτή εκδήλωση διαλόγου για την αναγκαιότητα δημιουργίας Μέσου...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ενδοοικογενειακή βία: Αύξηση των περιστατικών – Δύο τη μέρα καταγράφονται στο Ηράκλειο

60 περιστατικά σε μόλις ένα μήνα! Ανησυχητικά είναι τα περιστατικά...

Σοβαρό επεισόδιο σε σχολείο της Κρήτης: Εκπαιδευτικός στο νοσοκομείο μετά από άγριο ξυλοδαρμό

Έντονη ανησυχία προκαλεί νέο σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας που...

Έρχονται 50 προσλήψεις σε Περιφέρεια Κρήτης και δήμοι

Δείτε αναλυτικά ποιες είναι. Ανοίγουν 50 θέσεις εργασίες μέσα από...

Νωρίτερα φέτος η τουριστική σεζόν στην Κρήτη – «Ίσως καλύτερη από πέρυσι»

Το Πάσχα των Καθολικών στις 5 Απριλίου, εγκαινιάζει νωρίτερα...