Νίκος Ηγουμενίδης: Ο σημερινός αγώνας των συνταξιούχων είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους

Ημερομηνία:

Με αφορμή τη σημερινή παγκρήτια κινητοποίηση συνταξιούχων στο Ηράκλειο ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο σημερινός αγώνας των συνταξιούχων είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους. Η «διπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων από τον κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί άλλο να συνεχιστεί. Αναφέρομαι, πρώτον, στην εξαπάτηση που αφορά τη 13η σύνταξη. Είναι πρόκληση το «δεσμευμένο» με πολλές θυσίες ένα δις σήμερα ο κ. Μητσοτάκης να το υφαρπάζει από τους συνταξιούχους και να το μεταφέρει στο κλείσιμο της τρύπας της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης. Η δεύτερη μεγάλη εξαπάτηση της προς τους συνταξιούχους είναι το ζήτημα των αναδρομικών τα οποία δικαιούνται. Υπενθυμίζω πως είναι ο κ. Μητσοτάκης που καλούσε τους συνταξιούχους να μην προχωρήσουν σε προσφυγές.

Κόντρα σε αυτές τις κυβερνητικές επιλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δεσμευτεί για την απόδοση της 13ης σύνταξης, για την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους σε τρεις ετήσιες δόσεις, για την αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ και για την κατάργηση του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στην Επικουρική Ασφάλιση.

Δεν μπορεί η Κυβέρνηση να μένει θεατής όταν οι συνταξιούχοι στενάζουν καθημερινά αντιμέτωποι με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την φτωχοποίηση, αλλά και με την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Είναι επιτακτικό να γυρίσουμε σελίδα. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα των συνταξιούχων μαζί με ένα μέτωπο δυνάμεων που μπορούν και θα αλλάξουν τη σελίδα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Μαλεβιζίου : Αποτελέσματα για την εγγραφή...

Αποτελέσματα για την εγγραφή στους Βρεφονηπιακούς –Παιδικούς Σταθμούς –...

Π.Ε. Ηρακλείου: Δωρεάν κοινωνικά προγράμματα εκπαίδευσης για...

Για άλλη μια χρονιά-σχολικό έτος 2026-2027- υλοποιούνται τα δωρεάν...

Δήμος Μαλεβιζίου : Αποτελέσματα για την εγγραφή...

Αποτελέσματα για την εγγραφή στους Βρεφονηπιακούς –Παιδικούς Σταθμούς –...

Π.Ε. Ηρακλείου: Δωρεάν κοινωνικά προγράμματα εκπαίδευσης για...

Για άλλη μια χρονιά-σχολικό έτος 2026-2027- υλοποιούνται τα δωρεάν...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Πέμπτη 27 Αυγούστου

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης την Πέμπτη 27 Αυγούστου...

Π.Ε. Ηρακλείου: Δωρεάν κοινωνικά προγράμματα εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2026-2027

Για άλλη μια χρονιά-σχολικό έτος 2026-2027- υλοποιούνται τα δωρεάν...