Νίκος Ηγουμενίδης:Προστασία των επιβατών από τις ακυρωμένες πτήσεις

Ημερομηνία:

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ηγουμενίδη σχετικά με την Διασφάλιση των δικαιωμάτων των επιβατών από ακυρωμένες λόγω κορωνοϊού πτήσεις.

Η ερώτηση που λαμβάνει το χαρακτήρα επίκαιρης ερώτησης απευθύνεται στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, και με την επισήμανση ότι παράλληλα με την προστασία των αερομεταφορών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αυτές, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να διασφαλίζονται και τα συμφέροντα των επιβατών.

Σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης -που αρχικά έχουν συνυπογράψει και 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- επισημαίνεται ότι η χώρα μας συγκαταλέγεται σε εκείνες τις χώρες που έχουν ζητήσει οι καταναλωτές να δέχονται υποχρεωτικά και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα τα κουπόνια των αεροπορικών εταιρειών αντί για επιστροφές χρημάτων με συγκεκριμένους όρους.

Επιπλέον, τονίζεται ότι η ΠΝΠ με την οποία θεσμοθετήθηκαν κουπόνια 18μηνης διάρκειας προσκρούει στην υπάρχουσα σχετική κοινοτική οδηγία που προστατεύει τα δικαιώματα των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια τους.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης υπενθυμίζει επίσης ότι η ίδια η Επίτροπος Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Αντίνα Βάλεαν, έχει τονίσει σχετικά ότι οι εταιρείες θα πρέπει να επεξεργαστούν λύσεις, ώστε αφενός να κάνουν τα κουπόνια περισσότερο ελκυστικά, αλλά συνάμα να επιτρέπουν στους επιβάτες να ασκούν το νόμιμο δικαίωμά τους για λήψη αποζημίωσης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός:

Για ποιο λόγο επιλέγει η χώρα μας να συντάσσεται με την θέση 12 κρατών- μελών για υποχρεωτική έκδοσης κουπονιών αντί για επιστροφές χρημάτων ζητώντας αλλαγή της κοινοτικής οδηγίας;
Με ποιο τρόπο διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των επιβατών ώστε να μην ζημιωθούν από την ακύρωση λόγω κορωνοϊού προγραμματισμένων πτήσεων;

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 31/10 και την...

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με...

Στο πλαίσιο της διεθνούς εκπαιδευτικής άσκησης αντιμετώπισης καταστροφών TALOS...

Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας το Σάββατο 31/10 και την...

Ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γιαλιτάκης θα είναι ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...

Συνάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινού με...

Στο πλαίσιο της διεθνούς εκπαιδευτικής άσκησης αντιμετώπισης καταστροφών TALOS...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης: Γιατί γιορτάζουμε στις 31 Οκτωβρίου με έναν κουμπαρά

Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31...

Χαρτζιλίκι: Μαθαίνοντας από νωρίς στα παιδιά την αξία της σωστής οικονομικής διαχείρισης

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ευθύνη για προσωπικές δαπάνες...

Ανακαίνιση κατοικίας: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιδοτήσεις έως 36.000 ευρώ

Σε λειτουργία τέθηκε Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα...