Νόμος Κατσέλη: Στον αέρα η πρώτη κατοικία – Τα βέτο των θεσμών

Ημερομηνία:

Νέες ενστάσεις εγείρουν οι θεσμοί όσον αφορά στην προστασία της α΄ κατοικίας, με τη συμφωνία να φαντάζει μακρινή με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Προκειμένου η κυβέρνηση να λάβει τη δόση των 970 εκατ. ευρώ θα πρέπει να κάνει ριζικές αλλαγές στο αρχικό της σχέδιο, καθώς οι θεσμοί είναι ανυποχώρητοι και ζητούν, μεταξύ άλλων:

Το όριο οφειλής για την προστασία της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών με στεγαστικό δάνειο να ανέρχεται στις 100.000 ευρώ και όχι στις 130.000 ευρώ και το προστατευόμενο ύψος της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας, να είναι έως τα 230.000 ευρώ για πενταμελή οικογένεια και όχι στα 250.000 ευρώ.

Τα περιουσιακά κριτήρια να περιοριστούν σημαντικά και να μειωθούν για τις καταθέσεις του οφειλέτη στις 20.000 ευρώ, από 65.000 ευρώ που προέβλεπε η κυβερνητική πρόταση και στις 25.000 ευρώ για τη λοιπή ακίνητη περιουσία του (πλην της πρώτης κατοικίας), από 260.000 ευρώ που πρότεινε η ελληνική πλευρά.
Η τηλεδιάσκεψη

Σε εξέλιξη είναι τηλεδιάσκεψη μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και των θεσμών για το διάδοχο σχήμα του «νόμου Κατσέλη» για την προστασία της α’ κατοικίας.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Οικονομικών και από πλευράς κυβέρνησης μετέχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο γενικός γραμματέας συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, περίπου το 70% των στεγαστικών δανείων που συνδέονται με πρώτη κατοικία έχει υπόλοιπο οφειλής έως 100.000 ευρώ, ενώ το 85% των δανείων έχει υπόλοιπο οφειλής 150.000 ευρώ.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα στα...

Συνέχεια για τις πανελλαδικές σήμερα (02-06-2026) με τους υποψήφιους...

ΟΠΕΚΕΠΕ-Βόρεια Ελλάδα: Απολογούνται σήμερα τα φερόμενα ηγετικά...

Σε κρίσιμο στάδιο εισέρχεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης...

Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι τα θέματα στα...

Συνέχεια για τις πανελλαδικές σήμερα (02-06-2026) με τους υποψήφιους...

ΟΠΕΚΕΠΕ-Βόρεια Ελλάδα: Απολογούνται σήμερα τα φερόμενα ηγετικά...

Σε κρίσιμο στάδιο εισέρχεται η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Πλατανιά:Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στον Κυπάρισσο

«Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στον Κυπάρισσο, του Δήμου...

Χανιά:Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Τετάρτη 10 Ιουνίου...

«ΑΡΙΑΔΝΗ 2026»: Άσκηση Πολιτικής Προστασίας στις 04/06 στο Δημαρχείο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων, μέσω του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας,...