Νοσοκομείο Ρεθύμνου / Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την εντολή να εφημερεύει ο παιδίατρος ως παθολόγος

Ημερομηνία:

Στη Βουλή φέρνει την καταγγελία της Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου ο βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης, σύμφωνα με την οποία καταγγέλλεται η εντολή του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου σε Παιδίατρο να εφημερεύσει ως Παθολόγος Ενηλίκων.

Ο βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αποστολάκης κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών. Δυστυχώς, η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι αποκαρδιωτική και παρά τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες τόσο του προσωπικού του Νοσοκομείου όσο και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, η πολιτική ηγεσία δεν έχει ενσκήψει στο πρόβλημα για να δώσει την απαραίτητη λύση.

Είναι δε αντιπροσωπευτικό της αδιαφορίας του Υπουργείου ότι στις δύο σχετικές ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από τον κ. Αποστολάκη στη Βουλή δεν έχει δοθεί καμία απάντηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας:

Σύμφωνα με καταγγελία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου, ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει γραπτές εντολές σε Παιδίατρο να εφημερεύει ως Παθολόγος ενηλίκων. Αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο.

Η ΟΕΝΓΕ θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου.
Απαιτούμε άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Απαιτούμε την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.
Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ρέθυμνο:Ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος «επέστρεψε» στο...

Ένα ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής,...

Ρέθυμνο:Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων...

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)...

Ρέθυμνο:Ο Όσιος Ιωάννης ο Ξένος «επέστρεψε» στο...

Ένα ιστορικό γεγονός έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής,...

Ρέθυμνο:Σε λειτουργία ο πρώτος σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων...

Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σφυροκοπούν ξανά το Ιράν οι Αμερικανοί – Νέες επιδρομές τις τελευταίες ώρες λέει το ABC

Νωρίτερα το Κουβέιτ ανακοίνωσε ότι δέχτηκε επιθέσεις στον εναέριο...

Βάσεις 2026: Η αντίστροφη μέτρηση για χιλιάδες υποψηφίους – Στόχος η έγκαιρη ανακοίνωση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία ανακοίνωσης των Βάσεων...

Ανακάλυψη ζωής από το Αριστοτέλειο: Τα μυστικά της υπέρτασης

Xαρτογράφησαν τη νόσο με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης...