Ο Ρεθυμνιώτης μαθητής που βραβεύτηκε στους «Πρώτους των Πρώτων»!

Η εκδήλωση βράβευσης «Οι Πρώτοι των Πρώτων» για τους 63 αριστούχους απόφοιτους Λυκείου από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπροστά για την παιδεία» της Eurobank, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίθουσα Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Από την Εκπαιδευτική Περιφέρεια Ρεθύμνου βραβεύτηκε ο Αντώνιος Κουτσάκης, απόφοιτος του Πειραματικού Λυκείου Παν/μιου Κρήτης που συγκέντρωσε 19325 μόρια και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μιου Αθηνών!

Το πρόγραμμα Μπροστά για την Παιδεία, υλοποιείται από την Eurobank, με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, τα τελευταία 21 χρόνια, έχοντας διαθέσει από το 2003, συνολικά για τις βραβεύσεις των 22.572 αριστούχων βραβευθέντων, χρηματικό ποσό που αγγίζει τα €21 εκατομμύρια. Για το σχολικό έτος 2022 – 2023 βραβεύθηκαν, σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, 1.035 αριστούχοι απόφοιτοι συνολικά από όλα τα Λύκεια της χώρας.

Η βράβευση των 63 αριστούχων, των πρώτων εκ των πρώτων κάθε Εκπαιδευτικής Περιφέρειας που ανήκει το Λύκειό τους, πραγματοποιήθηκε σήμερα από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, παρουσία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, κ. Γιώργου Π. Ζανιά και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Eurobank, κ. Φωκίωνα Καραβία και σύσσωμης της Διοίκησης της Τράπεζας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, ο κ. Πέτρος Ευθυμίου, ο Υπουργός Παιδείας επί υπουργίας του οποίου, το 2003, εγκαινιάσθηκε το Πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», οι Πρυτάνεις, Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Δημήτρης Μπουραντώνης, Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης και Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, κα Ερατώ Χατζησάββα.https://www.rethemnosnews.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.