Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Λαογραφικού Ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ»

Με θερμούς λόγους, ο Πρόεδρος των «Κουρητών» κ. Εμμανουήλ Παττακός και ο υιός του κ. Γεώργιος Παττακός, υποδέχθηκαν το Σεβασμιώτατο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμηνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στην κοπή της Αγιοβασιλόπιτας του Λαογραφικού Ομίλου «ΚΟΥΡΗΤΕΣ»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, το πρωί της Κυριακής, 29ης Ιανουαρίου 2023, μετέβη στην έδρα του Λαογραφικού Ομίλου «Κουρήτες», στην Αθήνα, στην περιοχή του Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου, στους νέους χώρους του Ομίλου, ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα και παρακολούθησε το πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για την έναρξη της νέας χρονιάς.

Με θερμούς λόγους, ο Πρόεδρος των «Κουρητών» κ. Εμμανουήλ Παττακός και ο υιός του κ. Γεώργιος Παττακός, υποδέχθηκαν το Σεβασμιώτατο, για πρώτη φορά με την ιδιότητά του ως Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, και εξέφρασαν τις ευχαριστίες και την αγάπη τους προς τον Επίσκοπό μας και την Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αντιφώνησε με εγκάρδιους λόγους, συγχαίροντας για το πλούσιο και πολυσχιδές έργο του Ομίλου, το οποίο έχει ως σκοπό του τη διάσωση, τη διαφύλαξη και τη διάδοση της παράδοσης και της πρεπειάς της Κρήτης, που είναι η πραγματική της ταυτότητα και η αληθινή της λεβεντιά.

Στην όμορφη αυτή και σεμνή τελετή, στην οποία μετείχαν δεκάδες παιδιά όλων των ηλικιών, μέλη του Λαογραφικού Ομίλου «Κουρήτες», συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, ο οποίος επίσης ευχήθηκε από καρδιάς πλούσια την ευλογία του Θεού προς όλους, η Βουλευτής κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η σύζυγος του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Ελευθερίου Αυγενάκη, ως εκπρόσωπός του, η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, η Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Ρένα Βασιλάκη, ο πρώην Πρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως κ. Γεώργιος Μαριδάκης, ο Κρητικός καλλιτέχνης κ. Μανώλης Κονταρός και άλλοι επιφανείς Κρήτες, οι οποίοι έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς που δραστηριοποιούνται.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε ως ευλογία στον Λαογραφικό Όμιλο «Κουρήτες» μια ιερά εικόνα του τιμίου, ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, τονίζοντας ότι πάντοτε οι «Κουρήτες» καλούνται να ανοίγουν δρόμους παράδοσης, συνάντησης και ανθρωπιάς.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως, προσφέρθηκε κέρασμα προς όλους τους συμμετέχοντες καθώς και εόρτια τράπεζα από πλευράς της οικογένειας του κ. Εμμανουήλ Παττακού, στην οποία παρακάθισε και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.