Ο Υφυπουργός Παιδείας πραγματοποιεί τη θεμελίωση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων στο ΔΠΘ

Ημερομηνία:

Β. Διγαλάκης από το Δημοκρίτειο Παν/μιο: “Τα Πανεπιστήμια είναι αναγκαίο να κάνουν εξωστρεφείς και αναπτυξιακές επιλογές και να εντείνουν την προσπάθεια αξιοποίησης εναλλακτικών χρηματοδοτικών πηγών και της περιουσίας τους ”

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, μετέβη το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, στην Κομοτηνή, για να πραγματοποιήσει τη θεμελίωση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η τελετή ξεκίνησε με τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος, στη συνέχεια, κάλεσε τον Υφυπουργό Παιδείας και τον Πρύτανη του ΔΠΘ, καθηγητή κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, να βάλουν το θεμέλιο λίθο.

Ο υφυπουργός Παιδείας επαίνεσε το ΔΠΘ που κατάφερε με πολλή δουλειά και οργάνωση να προσελκύσει μια τόσο σοβαρή χρηματοδότηση, καθώς μόνο μια αξιόπιστη και τεκμηριωμένη χρηματοδοτική πρόταση μπορεί να τύχει έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Είναι αναγκαίο, όπως είπε, να κινηθούν τα ελληνικά πανεπιστήμια, σε αντίστοιχη κατεύθυνση κάνοντας εξωστρεφείς και αναπτυξιακές επιλογές, σε εναρμόνιση με τις σύγχρονες ανταγωνιστικές απαιτήσεις στην έρευνα και την εκπαίδευση και να ενταθεί η προσπάθεια των Ιδρυμάτων για την αναζήτηση νέων πόρων, είτε μέσω εναλλακτικών χρηματοδοτικών πηγών, είτε μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας τους.

Το σημαντικό αυτό κατασκευαστικό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 19.365.049,91 ευρώ, χρηματοδοτείται από την ΕΤΕ και θα επιτρέψει την αρμονική συνύπαρξη των εν λόγω τμημάτων σε ενιαίο χώρο του Δ.Π.Θ.

Ο κ. Διγαλάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει για τα θέματα του ΔΠΘ, το οποίο χαρακτήρισε «μοχλό οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για τη Θράκη και την ευρύτερη περιοχή» ενώ η στρατηγική του γειτνίαση με άλλες χώρες αποτελεί “πρόκληση και ευκαιρία σε εθνικό επίπεδο».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης… στην ίδρυση του...

Ο ρόλος της επιστήμης και το ελληνικό CSI, μια...

Πανελλαδικές 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση...

Ανοιχτή από σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου 2026, είναι η...

Από το Πανεπιστήμιο Κρήτης… στην ίδρυση του...

Ο ρόλος της επιστήμης και το ελληνικό CSI, μια...

Πανελλαδικές 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση...

Ανοιχτή από σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου 2026, είναι η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κιβωτός του Κόσμου: Σε δίκη για οικονομικές ατασθαλίες και ξέπλυμα χρήματος ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβύτερα

Όπως αναφέρεται στο δικαστικό βούλευμα, το ζευγάρι κατασκεύασε σπίτι...

Τραϊανός Δέλλας: Συγκινεί το πανελλήνιο η απόφαση που πήρε 23 μέρες μετά τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα

Η συγκινητική απόφαση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή. Είκοσι τρεις ημέρες μετά...

Ευ. Τουρνάς: Στις 23/6 ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ακαθάριστα οικόπεδα

«Θα πρέπει να έχουν τελειώσει και από την Τρίτη...

Το Μουσείο Ακρόπολης παρουσίασε τον ετήσιο απολογισμό του

Όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, το Μουσείο Ακρόπολης είναι το...