Παρουσία Υφυπουργού Παιδείας στα εγκαίνια της έκθεσης “From the Silk Road to One Belt Road: 2019 ChinaPublishing Culture Exhibition”

Ημερομηνία:

Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, εκπροσώπησε την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Βασίλης Διγαλάκης, στα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου και τέχνης με τίτλο: “From the Silk Road to One Belt Road: 2019 China Publishing Culture Exhibition”.

Ο υφυπουργός Παιδείας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υφυπουργό – αναπληρωτή διευθυντή του Γραφείου Πληροφοριών του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Weimin Guo, και να γνωρίσει την πλούσια εκδοτική ιστορία της Κίνας φτάνοντας μέχρι την σύγχρονη εποχή.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Διγαλάκης, αναφέρθηκε στον Πολιτισμό και την Παιδεία, ως τον καλύτερο και αποδοτικότερο δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο λαών καθώς οι δύο αυτοί τομείς, συνδέονται άρρηκτα και μπορούν να αποδώσουν στην εμβάθυνση της αμοιβαίας κατανόησης και στη δημιουργία κλίματος ειλικρινούς φιλίας και εμπιστοσύνης.

Ο κ. Διγαλάκης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στους διοργανωτές της έκθεσης, την κινέζικη εκδοτική εταιρεία CNPIEC και την εταιρεία ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ, που υλοποιούν την ιδέα των κινεζικών και ελληνικών γωνιών βιβλίου και πολιτισμού στην Ελλάδα και την Κίνα, αντίστοιχα. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά, τέλος, στο «Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη», που βρίσκεται στα Χανιά, προτείνοντας την διερεύνηση συνεργειών και συνεργασιών στον τομέα του πολιτισμού και των εκδόσεων, μεταξύ Κρήτης και Κίνας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η ανάγνωση βιβλίων συνδέεται με καλύτερη υγεία

Η ανάγνωση βιβλίων για ευχαρίστηση συνδέεται με καλύτερες γνωστικές...

Η εισαγωγή του ChatGPT Edu στα ελληνικά...

Από την πιλοτική εφαρμογή στη θεσμοθέτηση κανόνων περνά η...

Η ανάγνωση βιβλίων συνδέεται με καλύτερη υγεία

Η ανάγνωση βιβλίων για ευχαρίστηση συνδέεται με καλύτερες γνωστικές...

Η εισαγωγή του ChatGPT Edu στα ελληνικά...

Από την πιλοτική εφαρμογή στη θεσμοθέτηση κανόνων περνά η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Ρεθύμνης:Ξεκινά το πρόγραμμα «Άθληση και Γυναίκα»

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του...

Ανακοίνωση ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου για το περιστατικό με ανήλικα παιδιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΑΕ» Με...

Ο Δήμος Χανίων στην Ημέρα Ελληνικών Πόλεων του CIVINET, στο πλαίσιο του CIVITAS Forum 2026

Στην Ημέρα Ελληνικών Πόλεων, που διοργάνωσε το CIVINET Greece–Cyprus...

Διεθνές επίκεντρο του SUP ο Άγιος Νικόλαος

Περισσότεροι από 200 αθλητές από 20 και πλέον χώρες...