Οι 15 ενεργοί πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ουκρανίας – Τι θα συμβεί εάν…

Ημερομηνία:

Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης τα πυρηνικά που είχε η Ουκρανία παρέμειναν στην επικράτεια της. Πυρηνικοί αντιδραστήρες, η ζώνη του Τσέρνομπιλ, δεξαμενές αμμωνίας, πύραυλοι…

Αυτά είναι μερικά από τα τοξικά συστατικά της κλιμακούμενης σύγκρουσης μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Η Ρωσία εκτοξεύει πυραύλους τύπου κρουζ σε μια χώρα γεμάτη με πυρηνικούς αντιδραστήρες, αγωγούς αμμωνίας και εκτάσεις ραδιενεργού εδάφους.

15 πυρηνικοί αντιδραστήρες

Πρόκειται για τον πρώτο πόλεμο στην ιστορία της ανθρωπότητας που το θέατρο του είναι διάσπαρτο με πυρηνικά. Αυτή τη στιγμή στο έδαφος της Ουκρανίας υπάρχουν 15 ενεργοί πυρηνικοί αντιδραστήρες που παρέχουν στη χώρα περισσότερο από το μισό της ηλεκτροδότησης της.

Και το ερώτημα των αναλυτών είναι; Εάν κάτι πάει στραβά; Εάν μια βόμβα πέσει εκεί που δεν πρέπει και χτυπήσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα. Τότε χωρίς να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα, θα μιλάμε για έναν πυρηνικό πόλεμο ο οποίος δεν θα σταματήσει σε κανένα γεωπολιτικό σύνορο.

Τι θα συμβεί εάν…

Όπως αναφέρει ο Στίβεν Έρλανγκερ των New York Times, «Μια αδέσποτη οβίδα κινδυνεύει να χτυπήσει ένα εργοστάσιο χημικών περίπου έξι μίλια μακριά, σε εδάφη που ελέγχονται από τους αυτονομιστές. Το εργοστάσιο, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια λιπασμάτων της Ευρώπης, έχει δεξαμενές υπό πίεση και περισσότερα από 12 μίλια αγωγών που περιέχουν δηλητηριώδες αέριο αμμωνίας».

Από τη σύγκρουση της πρώτης μέρας έχει καταστραφεί ήδη μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μια μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου στην ανατολική Ουκρανία και όπως λένε ουκρανικές πηγές, έχει διαρρεύσει αέριο αμμωνίας.

Μάλιστα η Αμυντική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας αναφέρει για τον ακραίο περιβαλλοντικό κίνδυνο: «Οι πληροφορίες μας, αναφέρουν ότι τα δοχεία αερίου αμμωνίας στην τοποθεσία του πρώην εργοστασίου Stirol (Styrene) έχουν αποσυμπιεστεί, οδηγώντας σε διαρροή αερίου, συνιστώντας απειλή για το περιβάλλον. Η χημική ρύπανση θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιβαλλοντική καταστροφή στα ανατολικά της χώρας μας».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ουκρανός βουλευτής – Ο Ζελένσκι ικανός να...

Ο Ντμίτροκ, ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο στην ουκρανική πολιτική σκηνή,...

Αδιάκοποι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα –...

Χιλιάδες εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας - Οι IDF...

Ουκρανός βουλευτής – Ο Ζελένσκι ικανός να...

Ο Ντμίτροκ, ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο στην ουκρανική πολιτική σκηνή,...

Αδιάκοποι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Γάζα –...

Χιλιάδες εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας - Οι IDF...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λασίθι:51ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στη Σητεία (19.9) και τον Αγιο Νικόλαο (20.9)

Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται το ταξίδι του...

Εορτολόγιο 19 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τελεσίγραφο της Κομισιόν για τις αγροτικές επιδοτήσεις – Κίνδυνος να χαθούν τα κονδύλια

Αντιμέτωπη με αναστολή μηνιαίων και ενδιάμεσων πληρωμών η Ελλάδα....