Οι διαπραγματεύσεις έχουν γίνει «πιο εποικοδομητικές» λένε σύμβουλοι του Ζελένσκι

Την 20η μέρα του πολέμου στην Ουκρανία η πλευρά του Κιέβου αναφέρει ότι υπάρχει παράθυρο

Οι διαπραγματεύσεις έχουν γίνει «πιο εποικοδομητικές» λένε σύμβουλοι του Ζελένσκι

Διακόπηκαν το βράδυ της Τρίτης οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας με το Κίεβο να δηλώνει συγκρατημένη αισιοδοξία. Η Ρωσία έχει αμβλύνει τη στάση της στις συνομιλίες για μια πιθανή διευθέτηση με την Ουκρανία, δήλωσε χαρακτηριστικά ανώτερος βοηθός του προέδρου της Ουκρανίας.

Ο Ιχόρ Ζόκοβκα, αναπληρωτής προσωπάρχης του Ζελένσκι, δήλωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών εκπροσώπων έχουν γίνει «πιο εποικοδομητικές».

Είπε ότι η Μόσχα άλλαξε τόνο και σταμάτησε να απαιτεί από την Ουκρανία παράδοση – κάτι για το οποίο η Ρωσία είχε επιμείνει κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συνομιλιών.

Να συναντηθούν Ζελένσκι με Πούτιν

Ο ίδιος τόνισε ότι οι εκπρόσωποι της Ουκρανίας αισθάνονται «μετρίως αισιόδοξοι» μετά τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι θα είναι απαραίτητο να συναντηθούν ο Ζελένσκι και ο Πούτιν προκειμένου να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

O σύμβουλος του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ σε ανάρτησή του ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν αύριο Τετάρτη και παρά τις δυσκολίες και υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από μια σειρά άλλων σχολίων τις τελευταίες ημέρες που έδειχναν ότι υπήρχε κάποια αισιοδοξία για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις – με τον Πούτιν να λέει το Σαββατοκύριακο ότι υπήρξαν κάποιες «θετικές αλλαγές» στις συνομιλίες.

Ωστόσο το Κρεμλίνο φαίνεται να έχει αντίθετη άποψη, καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Σαρλ Μισέλ ότι το Κίεβο δεν δείχνει καμία σοβαρή δέσμευση στις διαπραγματεύσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.