Γιατί οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές από τους άνδρες

Γιατί οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές από τους άνδρες

Το on line dating μας δίνει έναν ωκεανό επιλογών-φαινομενικά-, επιτρέποντάς μας να αναζητήσουμε ενεργά εκείνους που ανταποκρίνονται και με τις πιο εξειδικευμένες επιθυμίες μας.

. Ωστόσο, όταν πρόκειται για προτιμήσεις στο παιχνίδι της αγάπης, φαίνεται ότι αυτό που επιθυμούν οι γυναίκες είναι πολύ πιο συγκεκριμένο από ό, τι μπορεί να καταλάβει ο Mel Gibson στην ταινία Αυτό που θέλουν οι γυναίκες.

Σύμφωνα με μια αυστραλιανή μελέτη που εξέτασε περισσότερους από 41.000 χρήστες σε dating sites, οι προτιμήσεις γυναίκες κάτω των 40 ετών είναι πιο “συγκεκριμένες” όταν αναζητούν έναν σύντροφο online, σε σχέση με τους άνδρες, οι οποίοι γίνονται πιο επιλεκτικοί με το χρόνο.

Στη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Psychological Science, ερευνητές στο Queensland University of Technology της Αυστραλίας εξέτασαν χρήστες όλων των ηλικιών, από 18 έως 80 ετών.

Βρήκαν αξιοσημείωτες διαφορές μεταξύ των προδιαγραφών των ανδρών και των γυναικών που αναζητούν την αγάπη στο διαδίκτυο, με τις γυναίκες να έχουν περισσότερες πιθανότητες να καθορίσουν τις εκπαιδευτικές προτιμήσεις όταν είναι μια ορισμένη ηλικία.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Stephen Whyte και η ομάδα του ανέλυσαν τη συμπεριφορά 41.936 μελών στην ιστοσελίδα RSVP για τέσσερις μήνες το 2016, εξετάζοντας περισσότερες από 215.000 συναναστροφές/διασυνδέσεις μεταξύ συμμετεχόντων.

Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες έχουν πιο στοχευμένα και συγκεκριμένα γούστα ως προς το τι ψάχνουν μεταξύ των ηλικιών 18 και 30, στο peak δηλαδή της γονιμότητάς τους.

Μεταξύ αυτών των ηλικιών, οι γυναίκες βρέθηκαν να αναζητούν συντρόφους είτε με το ίδιο επίπεδο εκπαίδευσης είτε με τους ίδιους ή υψηλότερους.

Εν τω μεταξύ, οι άντρες διαπιστώθηκε ότι είναι λιγότερο πιθανό να είναι τόσο ιδιαίτερες μέχρι να είναι πάνω από την ηλικία των 40 ετών, όπου αποδείχτηκε ότι γίνονται πιό εύποροι από τις γυναίκες.

“Η εξέλιξη ευνοεί τις γυναίκες που είναι ιδιαίτερα επιλεκτικές όσον αφορά τους συντρόφους τους και σε πολλές κουλτούρες, οι γυναίκες έχουν δείξει ότι χρησιμοποιούν την εκπαίδευση ως δείκτη ποιότητας, επειδή συνδέονται συχνά με την κοινωνική θέση και τη νοημοσύνη – δύο χαρακτηριστικά που αναζητούνται κατά κόρον”.

“Η προηγούμενη έρευνα για online dating έδειξε παρόμοιες ή υψηλότερες προτιμήσεις των γυναικών όσον αφορά το επίπεδο εκπαίδευσης σε έναν σύντροφο, αλλά καθώς τα δεδομένα μας καλύπτουν ένα εύρος ηλικιών μεταξύ 18 και 80 ετών, μπορούμε να δείξουμε λεπτομερώς πώς μεταβάλλονται αυτές οι προτιμήσεις στον κύκλο αναπαραγωγικής ζωής”.

Η μελέτη έρχεται μόλις ένα χρόνο μετά που ο Whyte και η ομάδα του δημοσίευσαν τα αρχικά ευρήματά τους στο περιοδικό Cyberpsychology, Behavior και Social Networking, υποστηρίζοντας ότι παρά τις διαφορές στις προτιμήσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, η γενικότερη κουλτούρα του online dating έχει κάνει τους ανθρώπους λιγότερο επιλεκτικούς γενικότερα, όταν πρόκειται για την εξεύρεση ενός εταίρου, με τους χρήστες να αποφεύγουν συγκεκριμένα για χάρη συντρόφων που οι ίδιοι θεωρούν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις που επιθυμούν.

Πηγή: manslife

Τα σχόλια είναι κλειστά.