Οι κανόνες του σεξ στην εποχή της ευλογιάς των πιθήκων

Σύμφωνα με τις οδηγίες των CDC ότι όσοι δεν μπορούν να τιθασεύσουν την επιθυμία τους για για σεξουαλική επαφή, μπορούν να προτιμήσουν να κάνουν σεξ μέσω τηλεφώνου ή κάμερας

Οι κανόνες του σεξ στην εποχή της ευλογιάς των πιθήκων

«Κανόνες» και στο σεξ προτείνουν τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών για να περιοριστεί η διασπορά της ευλογιάς των πιθήκων. Στις συστάσεις για όσους νοσούν είναι σεξ με ρούχα και αυτοϊκανοποίηση με απόσταση δύο μέτρων.

Οι οδηγίες για την ευλογιά των πιθήκων και τον περιορισμό της εξάπλωσής της δεν επιβάλλουν απαγορευτικό στο σεξ, αλλά βάζουν σειρά προληπτικών περιορισμών που επιτρέπει μεν την ικανοποίηση αλλά στοχεύει και στην προστασία από τη νόσο.

Σύμφωνα με τη γενική οδηγία όσοι νοσούν από την ευλογιά των πιθήκων θα πρέπει να απέχουν από το σεξ. Για όσους όμως δηλώνουν «ασυγκράτητοι» συστήνεται να μην βγάζουν τα ρούχα τους και να καλύπτουν τις περιοχές που παρουσιάζουν εξανθήματα. Στις εναλλακτικές που προτείνονται και η ταυτόχρονη αυτοϊκανοποίηση με απόσταση δύο μέτρων και σίγουρα χωρίς φιλιά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των CDC ότι όσοι δεν μπορούν να τιθασεύσουν την επιθυμία τους για για σεξουαλική επαφή, μπορούν να προτιμήσουν να κάνουν σεξ μέσω τηλεφώνου ή κάμερας.

Στις συστάσεις συμπεριλαμβάνεται και ο γενικός κανόνας για τη σημασία της καθαριότητας μετά την πράξη, με τους συμμετέχοντες να πρέπει να πλύνουν τα χέρια τους, το σώμα τους αλλά και όσα υφάσματα ή παιχνίδια χρησιμοποιήσουν. Προτείνεται ακόμα και ο περιορισμός εναλλαγής συντρόφων για την μείωση των πιθανοτήτων διασποράς της ασθένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω επαφής με τη μολυσμένη περιοχή αλλά και μέσω του αέρα κατά τη διάρκεια «συνεχούς» επαφής πρόσωπο με πρόσωπο.

Τα συμπτώματα χρειάζονται περίπου οκτώ ημέρες από τη μόλυνση για να εμφανιστούν και μπορεί να χρειαστεί να περάσει έως και ένας μήνας για να αναρρώσει κάποιος από τη νόσο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.