Οι Nirvana μηνύουν τον σχεδιαστή μόδας Μαρκ Τζέικομπς

Ημερομηνία:

Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Φαίνεται ότι αυτό σκέφτηκαν και τα μέλη του συγκροτήματος Nirvana και αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Μαρκ Τζέικομπς για τη χρήση του διάσημου χαμόγελου σε μπλουζάκια του σχεδιαστή.

Το μπλουζάκι γράφει επάνω «HEAVEN» αντί του ονόματος της μπάντας και τα μάτια «X» έχουν αντικατασταθεί με τα γράμματα «M» και «J». Το λογότυπο, το χρώμα και η γραμματοσειρά, ωστόσο, φαίνεται να είναι τα ίδια.

Το μπλουζάκι αποτελεί μέρος της συλλογής «Bootleg Redux Grunge», την οποία ο σχεδιαστής παρουσίασε αρχικά το 1993 για τον Πέρι Έλις όταν ήταν επικεφαλής για την γυναικεία συλλογή του Έλις. 

Αλλά οι Nirvana θεωρούν ότι το λογότυπο smiley (χαμογελαστό πρόσωπο) είναι δικό τους καθώς το κυκλοφόρησαν έναν χρόνο νωρίτερα, το 1992. Όμως μόλις τώρα αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Μαρκ Τζέικομπς για τα πνευματικά δικαιώματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TMZ.

Το λογότυπο σχεδιάστηκε από τον Κερτ Κομπέιν, ο οποίος πέθανε το 1994, και έγινε το συνώνυμο με τη μουσική της μπάντας και εμφανίζεται σχεδόν σε όλα τα προϊόντα της.

Μάλιστα ο Μαρκ Τζέικομπς κάνει αναφορά στο κομμάτι «Smells Like Teen Spirit» – ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια των Nirvana – στην περιγραφή του T-shirt.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ενεργειακή «κερκόπορτα» στην Κρήτη: Σοβαρά ερωτήματα για...

Η φερόμενη εμπλοκή του τουρκικού επιχειρηματικού ομίλου Koç Holding...

Δήμος Πλατανιά:«Με επιτυχία διεξήχθη το 13ο Ανοικτό...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 13ο Ανοικτό Σκακιστικό Πρωτάθλημα...

Ενεργειακή «κερκόπορτα» στην Κρήτη: Σοβαρά ερωτήματα για...

Η φερόμενη εμπλοκή του τουρκικού επιχειρηματικού ομίλου Koç Holding...

Δήμος Πλατανιά:«Με επιτυχία διεξήχθη το 13ο Ανοικτό...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 13ο Ανοικτό Σκακιστικό Πρωτάθλημα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μνημόνιο Συνεργασίας Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ΙΤΕ για την Κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων

Το Μνημόνιο επισφραγίζει τη συνεργασία που ξεκίνησε ήδη ανάμεσα...

Τα καλύτερα και τα χειρότερα αεροδρόμια στην Ευρώπη το 2026

Πολύ χαμηλά για άλλη μια χρονιά το “Νίκος Καζαντζάκης”. Η...

Έρωτας με την πρώτη ματιά: Μύθος ή βιολογία;

Οι άνδρες ή οι γυναίκες ερωτεύονται πιο γρήγορα; Τι...

Στ’ Ανώγεια τα Ελληνικά και Κυπριακά Γεωπάρκα της UNΕSCO

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη το 6ο Συνέδριο. Στ’ Ανώγεια ξεκινά αύριο...