Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η επίταξη ιδιωτών γιατρών, αν δεν ανταποκριθούν

Ημερομηνία:

Την Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι επιτάξεις των ιδιωτών γιατρών, εάν το Σαββατοκύριακο δεν έχουν καλυφθεί οι ανάγκες που έχουν καταγραφεί στο ΕΣΥ από γιατρούς του ιδιωτικού τομέα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Υπάρχει ανάγκη από πνευμονολόγους, από παθολόγους, από γενικούς γιατρούς. Ό,τι χρειάζεται για να ενισχύσουμε του ΕΣΥ θα το κάνουμε χωρίς να υπολογίσουμε το οποιοδήποτε κόστος, διότι εκεί γίνεται η μεγάλη μάχη και η προσπάθειά μας έχει ως προτεραιότητα να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανθρώπινες απώλειες» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Έχουμε 1.277 κρεβάτια εντατικής, από 557 που είχαμε το 2019»

«Έχουμε 1.277 κρεβάτια εντατικής, από 557 που είχαμε το 2019» είπε αναφορικά με τις αντοχές του ΕΣΥ και συμπλήρωσε πως «σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν αναμονές σε νοσοκομεία που έχουν ΜΕΘ μέχρι να αποφασιστεί αν επιτρέπεται η διακομιδή του ασθενούς σε άλλες διαθέσιμες ΜΕΘ. Υπάρχουν περιπτώσεις που αυτό δυστυχώς δεν επιτρέπεται και διασωληνώνονται είτε σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας που υπάρχει η υποδομή, είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, έως ότου αποφασιστεί αν επιτρέπεται να πάει σε νοσοκομείο που υπάρχει διαθέσιμη ΜΕΘ, ή αδειάσει κάποια στο ίδιο».

Ξεκαθάρισε, δε, ότι στα επείγοντα δεν είναι κανένας διασωληνομένος, είναι στις ΜΑΦ και στα χειρουργικά κρεβάτια.

«Δεν υπάρχει άνθρωπος που να πρέπει να διασωληνωθεί και να μην διασωληνωθεί σε κρεβάτι που πληροί τις προϋποθέσεις αν δεν είναι διαθέσιμη ΜΕΘ» είπε και πρόσθεσε ότι «στα νοσοκομεία του ΕΣΥ γίνεται κάθε μέρα μάχη».

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια να αξιοποιηθεί ό,τι διαθέσιμο κρεβάτι υπάρχει, έχουμε κάνει πράγματα προς την κατεύθυνση αυτή, έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο των ΜΕΘ και του ιδιωτικού τομέα για non covid περιστατικά, προσθέτουμε κλίνες συνεχώς στα νοσοκομεία για θεραπεία, νοσηλεία covid και άλλες νοσηλείες» είπε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας: 50.000 νέες...

Έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του ποσοστού ανεργίας που...

Ευλογιά των προβάτων: Άρχισαν συλλήψεις για παραβίαση...

Οι σχετικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί με βάση το άρθρο...

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας: 50.000 νέες...

Έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του ποσοστού ανεργίας που...

Ευλογιά των προβάτων: Άρχισαν συλλήψεις για παραβίαση...

Οι σχετικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί με βάση το άρθρο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας: 50.000 νέες θέσεις εργασίας

Έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του ποσοστού ανεργίας που...

Τι αλλάζει στα σφραγίσματα – Προς παγκόσμια απαγόρευση του υδραργύρου στα οδοντιατρικά αμαλγάματα

Ορισμένες χώρες απαγορεύουν ήδη στα αμαλγάματα τη χρήση του...

Ευλογιά των προβάτων: Άρχισαν συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων βιοασφάλειας

Οι σχετικές δικογραφίες έχουν σχηματιστεί με βάση το άρθρο...

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ επέδωσε τα διαπιστευτήρια της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ, συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο...