Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Περιφέρειας Κρήτης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Περιφέρειας Κρήτης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους διαδικτυακούς κινδύνους

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και πρόληψης της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/παρενόχλησης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ.) στο πλαίσιο του “Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης Κρήτης για την Ισότητα των Φύλων 2023-2025”.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, υλοποιήθηκαν από τον κύριο Γεώργιο Νάκο, Ψυχολόγο ΥΓ Α/Α’ στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σε μαθήτριες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τις πρακτικές αντιμετώπισης των διαδικτυακών κινδύνων στο 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και στο Γυμνάσιο Ανωγείων. Στις δράσεις οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν, επίσης, από την κυρία Κατερίνα Κονιδάκη, Ψυχολόγο στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) για τις μορφές και τις συνέπειες της έμφυλης βίας και τη λειτουργία του Κέντρου.

Αντίστοιχη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Νάκο σε περισσότερα από 100 στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης. Στην ενημερωτική δράση στην Περιφέρεια το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Καμπουράκης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της Π.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης, Λάμπρος Βαμβακάς. Επίσης, στο πλαίσιο συνάντησης του κυρίου Νάκου με τον κύριο Συριγωνάκη και τον κύριο Καμπουράκη αναδείχτηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας σταθερής συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αντίστοιχων παρεμβάσεων σε όλη την Κρήτη, για τη διασφάλιση της ασφαλούς πλοήγησης παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, την πρόληψη των παραβιαστικών συμπεριφορών στον ψηφιακό κόσμο και την προστασία από το σεξουαλικό διαδικτυακό εξαναγκασμό.

Τις ενημερωτικές δράσεις παρακολούθησαν περισσότερες/οι από 700 μαθήτριες/ες Γυμνασίου και Λυκείου και περίπου 500 γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου, του Δήμου Ανωγείων, του Γυμνασίου Ανωγείων, του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου, του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, του 3ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολικών μονάδων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα ενίσχυση του φαινομένου μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης...

Ποια περιοχή του νησιού θα επηρεαστεί περισσότερο. Αρκετά επιβαρυμένη αναμένεται...

Ο «χρυσός» Μάιος και η γαστρονομική υπεροχή...

Διεθνής προβολή του νησιού ως ιδανικού ανοιξιάτικου προορισμού με...

Νέα ενίσχυση του φαινομένου μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης...

Ποια περιοχή του νησιού θα επηρεαστεί περισσότερο. Αρκετά επιβαρυμένη αναμένεται...

Ο «χρυσός» Μάιος και η γαστρονομική υπεροχή...

Διεθνής προβολή του νησιού ως ιδανικού ανοιξιάτικου προορισμού με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Βοιωτία: Άγνωστοι ανατίναξαν ATM και ξέφυγαν με λεία 100.00 ευρώ

Πίσω τους άφησαν μερικές εκατοντάδες καμένα χαρτονομίσματα, αξίας περίπου...

Fitspiration: Η νέα τάση των σόσιαλ μίντια που απειλεί την υγεία των νεαρών ενηλίκων

To «fitspiration», η νέα τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,...

Από Ουκρανική βάση στη δυτική Λιβύη μεταφέρθηκε το drone στη Λευκάδα

Ερευνα του γαλλικού Radio France International (RFI) αποκάλυψε πρόσφατα...

Δίπλωμα οδήγησης: Τι αλλάζει μετά τα 65 – Όλη η διαδικασία ανανέωσης βήμα-βήμα

Ειδικό καθεστώς ισχύει στην Ελλάδα για τους οδηγούς που...