Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Περιφέρειας Κρήτης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ημερομηνία:

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της Περιφέρειας Κρήτης για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τους διαδικτυακούς κινδύνους

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο και πρόληψης της διαδικτυακής σεξουαλικής κακοποίησης/παρενόχλησης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας και η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (Π.ΕΠ.ΙΣ.) στο πλαίσιο του “Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης Κρήτης για την Ισότητα των Φύλων 2023-2025”.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου έως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, υλοποιήθηκαν από τον κύριο Γεώργιο Νάκο, Ψυχολόγο ΥΓ Α/Α’ στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σε μαθήτριες, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και τις πρακτικές αντιμετώπισης των διαδικτυακών κινδύνων στο 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, στο 3ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου και στο Γυμνάσιο Ανωγείων. Στις δράσεις οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν, επίσης, από την κυρία Κατερίνα Κονιδάκη, Ψυχολόγο στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) για τις μορφές και τις συνέπειες της έμφυλης βίας και τη λειτουργία του Κέντρου.

Αντίστοιχη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Νάκο σε περισσότερα από 100 στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης. Στην ενημερωτική δράση στην Περιφέρεια το παρόν έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Καμπουράκης και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της Π.ΕΠ.ΙΣ. Κρήτης, Λάμπρος Βαμβακάς. Επίσης, στο πλαίσιο συνάντησης του κυρίου Νάκου με τον κύριο Συριγωνάκη και τον κύριο Καμπουράκη αναδείχτηκε η αναγκαιότητα ανάπτυξης μιας σταθερής συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αντίστοιχων παρεμβάσεων σε όλη την Κρήτη, για τη διασφάλιση της ασφαλούς πλοήγησης παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, την πρόληψη των παραβιαστικών συμπεριφορών στον ψηφιακό κόσμο και την προστασία από το σεξουαλικό διαδικτυακό εξαναγκασμό.

Τις ενημερωτικές δράσεις παρακολούθησαν περισσότερες/οι από 700 μαθήτριες/ες Γυμνασίου και Λυκείου και περίπου 500 γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου, του Δήμου Ανωγείων, του Γυμνασίου Ανωγείων, του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου, του 12ου Γυμνασίου Ηρακλείου, του 3ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των παραπάνω σχολικών μονάδων.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Δικαστικές εξελίξεις στην Κρήτη για τη μοναστηριακή...

Ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ ο 49χρονος δικηγόρος Χανίων,...

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Δικαστικές εξελίξεις στην Κρήτη για τη μοναστηριακή...

Ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ ο 49χρονος δικηγόρος Χανίων,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο σώμα του. Στην...

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Αγρότες: «Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις» – Η απόφαση του συντονιστικού Νίκαιας εν όψει Σερρών

Την Πέμπτη συνεδριάζει στον Λευκώνα Σερρών η Πανελλαδική Επιτροπή...

Στεγαστικό: Όλο το σχέδιο για περισσότερα και φθηνότερα ενοικιαζόμενα σπίτια

Νέα δέσμη μέτρων που αναμένεται να υλοποιηθούν τους πρώτους...