Οργισμένοι οι Ρομά με την τηλεκπαίδευση. Έστειλαν μηνυτήρια αναφορά στην Κεραμέως

Η οργή των ρομά για τον αποκλεισμό των τσιγγανόπουλων από την τηλεκπαίδευση εκφράστηκε με μηνυτήρια αναφορά προς τη Νίκη Κεραμέως.

Οργισμένοι οι Ρομα με την τηλεκπαίδευση. Έστειλαν μηνυτήρια αναφορά στην Κεραμέως

Μηνητύρια αναφορά στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπέβαλλε η Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ” υπογραμμίζοντας τον ολοκληρωτικό αποκλεισμό των τσιγγανόπουλων από την τηλεκπαίδευση.

Η Ελλάν Πασσέ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι “ο αποκλεισμός στερεί από τα παιδιά τη μάθηση και λόγω των καταγραφόμενων απουσιών τα οδηγεί στην απώλεια του εκπαιδευτικού έτους.

Η αναφορά
ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

30 Νοεμβρίου 2020

Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της Υφυπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη αναφορικά με τον αποκλεισμό των παιδιών Ρομά από την τηλεκπαίδευση κατά τις περιόδους “καραντίνας” τόσο κατά την πρώτη φάση, την περασμένη άνοιξη, όσο και κατά την τρέχουσα περίοδο παρ’ ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας γνώριζε το πρόβλημα από την άνοιξη από αναφορές των αρμόδιων εκπαιδευτικών.

Ο αποκλεισμός στερεί από τα παιδιά τη μάθηση και λόγω των καταγραφόμενων απουσιών τα οδηγεί στην απώλεια του εκπαιδευτικού έτους. Επισυνάπτονται δύο έγκυρα κείμενα που καταγράφουν τη σημερινή κατάσταση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.