Όταν ο σύντροφός σου σε ρωτάει για τις πρώην σχέσεις σου

Όταν ο σύντροφός σου σε ρωτάει για τις πρώην σχέσεις σου

Το να έχεις σχέση με κάποιον και να σε ρωτάει για το παρελθόν που είχες με άλλες σχέσεις, εραστές κλπ είναι μια στιγμή που συνήθως έρχεται σε μια καινούργια σχέση.  Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστείς αυτό.

Αν είσαι στη φάση που νιώθεις οκ με το να του πεις για το παρελθόν σου, τότε πες του το. Αν πάλι δε θες να ξέρει για το παρελθόν σου με άλλους άντρες ή και γυναίκες τότε πολύ απλά κάνε του ξεκάθαρο ότι ορισμένα θέματα είναι εντελώς προσωπικά και δεν είσαι υποχρεωμένη να μιλάς για αυτά.

Από την άλλη αν του πεις, θα δείξεις αυτοπεποίθηση για τα «θέλω» σου και δε θα είσαι στη φάση της άρνησης και του να νιώθεις άσχημα για πρώην εμπειρίες σου με άλλους.

Είναι άλλο να σε ρωτά από περιέργεια ή για να σε γνωρίσει περισσότερο και εντελώς άλλο να σου κάνει αυτήν την ερώτηση μόνο και μόνο για να σε κρίνει βάσει της απάντησης που θα του δώσεις.

Αν είσαι με κάποιον που θα ζηλέψει με το που ακούσει τις εμπειρίες του τότε έχεις κάνει εξ’ αρχής λάθος επιλογή συντρόφου. Γιατί δεν είναι ότι θα ζηλέψει με γοητευτικό τρόπο ή από απλό ενδιαφέρον, αλλά θα βγάλει κακία και θα σου κρατάει νεύρα.

Έτσι είναι αυτά, το λογικό είναι να είχες ξανα-αγαπήσει στο παρελθόν. Στην τελική αν δεν είχες εκείνες τις εμπειρίες δε θα γνωριζόσασταν τώρα εσείς οι δύο. Τώρα αν περίμενε αυτός ότι εσύ θα του πεις κάθε λεπτομέρεια από την οποία θα πιαστεί με το παραμικρό για να σε κρίνει, όπως προειπώθηκε έκανες λάθος επιλογή συντρόφου.

Αν πάλι του πεις τις εμπειρίες σου και αυτός τις δικές του και απλά συζητήσετε, τότε όλα καλά και πολιτισμένα. Το θέμα είναι να αναγνωρίζει ο άλλος ότι έχεις τη δική σου διαδρομή όπως και αυτός τη δική του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.