Όταν ο έφηβος θέλει να κάνει τατουάζ ή τρύπες

Όταν ο έφηβος θέλει να κάνει τατουάζ ή τρύπες. Τα τατουάζ και το τρύπημα σε διάφορα σημεία του σώματος είναι ένας τρόπος των…

Τα τατουάζ και το τρύπημα σε διάφορα σημεία του σώματος είναι ένας τρόπος των νέων να εκφράσουν την ταυτότητά τους. Αν το παιδί σας θέλει να κάνει κάποιο από τα δύο, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε μαζί του για αυτό το θέμα. Έτσι θα μπορέσει να κατανοήσει τους κινδύνους και να πάρει μία υπεύθυνη απόφαση.
Οι νέοι κάνουν τατουάζ και τρύπες, για να ακολουθήσουν μία τάση, επειδή θέλουν να μιμηθούν τον περίγυρό τους, για να εκφράσουν την ταυτότητα και την ατομικότητά τους, επειδή θέλουν να επαναστατήσουν απέναντι στους γονείς τους και επειδή το βλέπουν σαν πέρασμα σε μία κοινωνική ομάδα. Αν εσείς νιώθετε περίεργα με αυτά, δεν σημαίνει ότι νιώθουν και οι άλλοι το ίδιο. Είναι όμως καλό να είστε ενημερωμένοι και να συζητάτε αυτά τα θέματα με το έφηβο παιδί σας.

Υπάρχουν κίνδυνοι στα τατουάζ; Υπάρχει ο κίνδυνος της μόλυνσης, σοβαρών ασθενειών όπως ηπατίτιδα, οι αλλεργικές αντιδράσεις και φθορές στα δόντια λόγω του τρυπήματος στην ευρύτερη περιοχή.

Μιλήστε με το παιδί για αυτό το θέμα κάποια στιγμή που θα είστε και οι δύο ήρεμοι και ψύχραιμοι. Ακούστε το μέσα από τη δική του οπτική και σεβαστείτε την ακόμα και αν διαφωνείτε. Είναι όμως εξίσου σημαντικό το πώς θα εκφράσετε τη διαφωνία σας ώστε το παιδί να μπορέσει να την ακούσει χωρίς θυμό ή αντίδραση. Τέλος, αν έχει ήδη πάρει την απόφαση και είναι νόμιμο, συμβιβαστείτε και συζητήστε το πιθανό μέγεθος του τατουάζ,

Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να σκεφτεί σε βάθος την απόφαση, κάνοντάς του τις εξής ερωτήσεις: αν υπάρχει πιθανότητα να το μετανιώσει στο μέλλον, αν μπορεί να το έχει στο χώρο εργασίας του και αν είναι σε θέση να το φροντίζει τις πρώτες εβδομάδες αφότου το κάνει.

Τέλος, αν τελικά κάνει τατουάζ ή τρύπα σε κάποιο μαγαζί, θα πρέπει να προσέξει τα εξής: η διαδικασία πρέπει να γίνεται με γάντια, ο εξοπλισμός να έχει αποστειρωθεί πλήρως, να ανοίγονται μπροστά στον πελάτη οι βελόνες και να υπάρχει άδεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.