Όταν προσβάλλει τους φίλους σου, προσβάλλει εσένα!

Όταν προσβάλλει τους φίλους σου, προσβάλλει εσένα! Οι φίλοι σου είναι οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει να συμπορεύεστε. Οι άνθρωποι…

Οι φίλοι σου είναι οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει να συμπορεύεστε. Οι άνθρωποι που σε έχουν δει στις μιζέριες σου και στις χειρότερες σκοτεινιές σου και σε αγαπάνε και σε αποδέχονται. Εκείνοι που στις μεγαλύτερες επιτυχίες σου είναι δίπλα σου για να γιορτάσετε παρέα δίχως ίχνος ζήλιας και κακίας. Τους ανθρώπους αυτούς μην επιτρέψεις να τους προσβάλλουν ποτέ. Είναι η προέκταση ενός εαυτού σου.

Όταν λοιπόν έρχεται η στιγμή η νεοφερμένη σχέση της ζωής σου που σου έδωσε νόημα και σε τράβηξε από τα καταγώγια της μελαγχολίας, να κακολογήσει το φίλο σου έχεις μόνο 2 επιλογές. Να ξεκαθαρίσεις τα πράγματα και να κόψεις μια και καλή τη γέφυρα που θα επιτρέψει να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον, ή να χαρείς τη νέα προσθήκη στη ζωή σου χάνοντας ταυτόχρονα τους ανθρώπους που αποκαλείς φίλους.

Χωρίς να θέλω να θίξω την παρατηρητικότητα σου, εάν δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι όταν κάποιος προσβάλλει το φίλο σου προσβάλλει εσένα τον ίδιο, είσαι τουλάχιστον αφελής. Μπορεί να το κάνει με το γάντι, μπορεί να αφήσει απλά κάποιο υπονοούμενο, αλλά σου υπόσχομαι ότι στην πορεία αυτό θα χειροτερέψει. Γιατί ο άνθρωπος που πραγματικά θέλει να μοιράζεστε την καθημερινότητα σας, θα σεβαστεί και εσάς και οτιδήποτε σας περιβάλλει εφόσον δεν είναι βλαβερό.

Να ξέρεις πως ο φίλος σου δε θα σου πει ποτέ πως αισθάνεται πραγματικά. Δε θέλει να σε πληγώσει και επ ουδενί δε θέλει να έχει καθοριστική ψήφο στην οποιαδήποτε απόφαση πάρεις για τον άνθρωπο που έβαλες στη ζωή σου. Θα καθίσει σιωπηλά και διακριτικά, ευχόμενος να είσαι ευτυχισμένος και να περνάς όμορφα. Πρέπει εσύ να “καθαρίσεις” για το φίλο σου. Πρέπει εσύ να θέσεις τα όρια που απαγορεύεται να περάσει η νέα σου σχέση.

Υπάρχουν και οι χειριστικοί άνθρωποι, πως να το κάνουμε. Εκείνοι είναι που, με έναν υπόγειο τρόπο θα καταφέρουν να σε κάνουν να νιώσεις ενοχές και να ανέχεσαι υποδείξεις χωρίς να έχεις κάνει κάτι το μεμπτό. Εκείνοι που θα σε τραβήξουν μακριά χωρίς να το συνειδητοποιήσεις, μακριά από την οικογένεια σου, μακριά από τους φίλους σου, μακριά από οτιδήποτε σε κάνει να αισθάνεσαι καλά χωρίς εκείνους.

Ο άνθρωπος που σε αγαπάει και σε σέβεται, σέβεται το φίλο σου, τέρμα. Βλέπει στον άλλο στοιχεία δικά σου και αυτό τον κάνει να αισθάνεται όμορφα και άνετα. Ξέρει καλά πως το φίλο σου τον έχεις επιλέξει και σε έχει συντροφεύσει σε όλα τα βήματα σου. Μην τον πατήσεις. Μην τον απαξιώσεις. Μην αφήσεις να στον κακολογήσει κανένας.

Γιατί φίλε μου, εκείνος ο άνθρωπος που θα πληγώσει το φίλο σου, θα έρθει η στιγμή που θα σε κάνει κομμάτια, στο υπογράφω.

Καλυψώ

Τα σχόλια είναι κλειστά.