Πανό κατά του τουρκικού φασισμού στο Socca World Cup

Ημερομηνία:

Ένταση με αφορμή τα γεγονότα της Συρίας και τους πρόσφατους στρατιωτικούς χαιρετισμούς των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Τουρκίας που έχουν προκαλέσει παγκόσμια κατακραυγή, οδήγησε σε προσωρινή διακοπή το παιχνίδι της Τουρκίας με τη Βραζιλία για το «Socca World Cup 2019» που διεξάγεται στο Ρέθυμνο.

Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 20-30 Τούρκοι οπαδοί οι οποίοι είχαν κρεμάσει σημαία της χώρα τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ξαφνικά εισέβαλαν περίπου 50 Έλληνες οπαδοί οι οποίοι αφού άναψαν καπνογόνα και κρέμασαν πανό (με μηνύματα κατά του «Τουρκικού φασισμού» που έφερε την υπογραφή «Ρέθυμνο Antifascists») λογομάχησαν με τους Τούρκους.

Οι διαιτητές διέκοψαν την αναμέτρηση αφού οι παίκτες της Τουρκίας αντέδρασαν και διαμαρτυρήθηκαν, μετά από δέκα λεπτών διαβουλεύσεων πάντως και αφού οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι απομακρύνθηκαν από το γήπεδο, το ματς συνεχίστηκε.

Η ένταση διήρκεσε για αρκετά λεπτά , γιατί οι Τούρκοι απαίτησαν να κατέβει το ελληνικό πανό για να συνεχίσουν τον αγώνα.

Σε ανακοίνωσή της η «αντιφασιστική κοινότητα του Ρεθύμνου» σημειώνει μεταξύ άλλων:

[“Γυναίκα, Γη, Ελευθερία, αυτή την Επανάσταση φοβάται η Τουρκία”
Η αντιφασιστική κοινότητα του Ρεθύμνου επέλεξε σήμερα να διακόψει το παιχνίδι μεταξύ Βραζιλίας και Τουρκίας στα πλαίσια του παγκόσμιου πρωταθλήματος World Cup Socca6x6.
Στηρίζουμε την παγκόσμια εκστρατεία υπεράσπισης της Ροζάβα ενάντια στην εισβολή του φασιστικού τουρκικού καθεστώτος που στόχο δεν εχει μόνο τη γενοκοτονία, αλλά και την εξάλειψη του πειράματος του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού που συντελείται στην περιοχή τα τελευταία χρόνια, αποτελώντας τη μόνη πραγματική “Πηγή Ειρήνης” για τους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής και του κόσμου όλου.
Οι Κούρδοι λένε ότι “μόνοι φίλοι μας ειναι τα βουνά”.
Φίλοι, σύμμαχοι και ασπίδα προστασίας είναι και οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι και τα κινήματα ανά τον κόσμο.
Άμεση κατάπαυση του πυρός.
Δύναμη και Νίκη στον Αγώνα της Ροζάβα.”]

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει τον Παγκόσμιο πρωταθλητή...

Στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. O Βαγγέλης...

Προσωρινή Διακοπή Υδροδότησης στο Ρέθυμνο λόγω Βλάβης...

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ενημερώνει τους κατοίκους του Ρεθύμνου...

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στηρίζει τον Παγκόσμιο πρωταθλητή...

Στο δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. O Βαγγέλης...

Προσωρινή Διακοπή Υδροδότησης στο Ρέθυμνο λόγω Βλάβης...

Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης ενημερώνει τους κατοίκους του Ρεθύμνου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

(ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ) Το Ηράκλειο φόρεσε τα γιορτινά του – Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων ξεκίνησε και επίσημα. Δόθηκε και...

Σοκ στο Μενίδι: 14χρονη παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα με νεκρό βρέφος σε σακούλα

Αφού απέβαλε, η 14χρονη εμφανίστηκε στο ΑΤ της περιοχής...

Νέο 5αστερο και μαρίνα στα σχέδια της οικογένειας Γιαννικάκη-Επένδυση 45 εκατ. ευρώ στο Φόδελε

Το ξενοδοχείο, θα κατασκευαστεί σε έκταση συνολικής επιφάνειας 50...

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Πάνω από 200 χιλιοστά βροχής δέχτηκαν σε τρεις μέρες τα Τζουμέρκα

Πολύ μεγάλα αθροιστικά ύψη βροχής σημειώθηκαν και σε άλλες...