Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Ημερομηνία:

Την παράταση του lockdown, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κοροναϊού, μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας αιτιολόγησε την απόφαση, λέγοντας πως υπάρχει σταθεροποίηση και μείωση κρουσμάτων, ωστόσο αυτή είναι με πιο αργούς ρυθμούς απ’ όσο αναμενόταν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολλά νοσοκομεία στη Ελλάδα εξακολουθούν να υφίστανται πίεση και για το λόγο αυτό απομακρύνεται χρονικά το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας.

«Παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα έως τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι τις 6 το πρωί» είπε χαρακτηριστικά.

Ανοίγουν τα εποχικά καταστήματα
Παράλληλα, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην απόφαση για άνοιγμα από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου των εποχικών καταστημάτων και το «ξεκλείδωμα» της πώλησης των ίδιων ειδών από τα σούπερ μάρκετ.

Όπως είπε, οι λεπτομέρειες για το ωράριο και τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων αυτών θα ανακοινωθούν αύριο, Παρασκευή, από τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Τα πρώτα εμβόλια
Μιλώντας για τις εξελίξεις στα εμβόλια του κοροναϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως το ένα μετά το άλλο μπαίνουν στη διαδικασία της έγκρισης και αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα που υπάρχει στην Ελλάδα.

«Θα βρίσκονται στη χώρα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου. Ο εμβολιασμός θα είναι εθελοντικός και δωρεάν και θα υπάρχει εκστρατεία ενημέρωσης» είπε, επαναλαμβάνοντας πως δημιουργούνται ήδη 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Η ενημέρωση από τον Στέλιο Πέτσα

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μετά τη σκόνη, έρχονται καταιγίδες: «Κόκκινη» προειδοποίηση...

Σε συνθήκες έντονης επιβάρυνσης παραμένει η Κρήτη, με τις...

Επίδομα Παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα για...

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα...

Μετά τη σκόνη, έρχονται καταιγίδες: «Κόκκινη» προειδοποίηση...

Σε συνθήκες έντονης επιβάρυνσης παραμένει η Κρήτη, με τις...

Επίδομα Παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα για...

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πώς το Παρίσι γύρισε την πλάτη στα αυτοκίνητα -Θεαματικές αλλαγές, τι έκαναν

Η πιο εμβληματική παρέμβαση. Ποδηλατόδρομοι αντικαθιστούν λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ πεζοί...

Μετά τη σκόνη, έρχονται καταιγίδες: «Κόκκινη» προειδοποίηση της ΕΜΥ για την Κρήτη

Σε συνθήκες έντονης επιβάρυνσης παραμένει η Κρήτη, με τις...

Επίδομα Παιδιού Α21: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Πότε θα γίνει η πληρωμή του Μαΐου

Σε λειτουργία τέθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Επίδομα...

Πόσο “αθώο” είναι το άτμισμα; Μελέτη συνδέει τον καρκίνο του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας με τη νέα μόδα

Τα πρώτα «καμπανάκια» των ερευνητών. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ενδέχεται να...