Παρουσιαστής καταδικάστηκε επειδή πήρε συνέντευξη από ομοφυλόφιλο

Ημερομηνία:

Ο παρουσιαστής μιας τηλεοπτικής εκπομπής καταδικάστηκε από αιγυπτιακό δικαστήριο να εκτίσει ποινή φυλάκισης ενός έτους επειδή είχε πάρει συνέντευξη από έναν ομοφυλόφιλο το 2018, δήλωσε την Κυριακή δικαστική πηγή.

Ο παρουσιαστής, ο Μοχάμεντ αλ Γάιτι, ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι εναντιώνεται στην ομοφυλοφιλία, κρίθηκε ένοχος της κατηγορίας ότι προώθησε αυτή τη σεξουαλική προτίμηση, καθώς και για προσβολή των θρησκευτικών πεποιθήσεων των τηλεθεατών.

Του επιβλήθηκε επίσης να τελεί υπό επιτήρηση για έναν χρόνο, καθώς και να καταβάλει πρόστιμο 3.000 αιγυπτιακών λιρών (130 ευρώ), σύμφωνα με τον Σαμίρ Σάμπρι, τον δικηγόρο που υπέβαλε μήνυση εναντίον του.

Ο Γάιτι μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση και, σε αυτή την περίπτωση, θα παραμείνει ελεύθερος ως την έκδοση της νέας ετυμηγορίας από το εφετείο, υπό τον όρο ότι θα καταβάλει χρηματική εγγύηση 1.000 αιγυπτιακών λιρών (50 ευρώ), ανέφερε ο Σάμπρι, χωρίς να διευκρινίσει εάν ο παρουσιαστής έχει πάρει απόφαση γι’ αυτό.

Τον Αύγουστο του 2018, ο παρουσιαστής προσκάλεσε έναν ομοφυλόφιλο στην εκπομπή του, που προβάλλεται στο τηλεοπτικό δίκτυο LTC, και συζήτησε μαζί του για το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας.

Στη συνέντευξη, ο προσκεκλημένος, το πρόσωπο του οποίου είχε καλυφθεί με εφέ για την προστασία της ανωνυμίας του, δήλωσε εργαζόμενος στη βιομηχανία του σεξ και μίλησε για τη σχέση του με έναν άλλο άνδρα.

Έπειτα από τη μετάδοση της συνέντευξης, το αιγυπτιακό ανώτατο συμβούλιο ελέγχου των ΜΜΕ, κρατικός οργανισμός, επέβαλε αναστολή της μετάδοσης του σήματος του δικτύου αυτού για δύο εβδομάδες εξαιτίας των «παραβιάσεών του».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του συμβουλίου, το δίκτυο LTC παραβίασε την απαγόρευση που είχε επιβληθεί ως προς την «παρουσίαση ομοφυλόφιλων» και την «προώθηση των συνθημάτων» ή των συμβόλων τους μέσω της τηλεόρασης.

Το συμβούλιο επέβαλε την απαγόρευση αυτή μετά την εμφάνιση της σημαίας με τα χρώματα του ουράνιου τόξου — συμβόλου της κοινότητας ΛΟΑΔ — κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Κάιρο το 2017.

Την περίοδο εκείνη, οι αρχές είχαν εξαπολύσει εκστρατεία καταστολής σε βάρος προσώπων που υποπτεύονταν πως είναι ομοφυλόφιλοι, κάτι που στηλίτευσαν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο αιγυπτιακός ποινικός κώδικας δεν απαγορεύει ρητώς την ομοφυλοφιλία. Τα δικαστήρια χρησιμοποιούν συνήθως κατηγορίες περί «ασωτίας»και «πορνείας» για να καταδικάζουν ομοφυλόφιλους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα...

Η Allwyn Hellas παρουσιάζει ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα επαγγελματικής...

Εστίαση: Πτώση του τζίρου για δεύτερο συνεχόμενο...

Η ακρίβεια περιορίζει τις εξόδους για φαγητό – Στα...

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το νέο Πρόγραμμα...

Η Allwyn Hellas παρουσιάζει ένα νέο δυναμικό πρόγραμμα επαγγελματικής...

Εστίαση: Πτώση του τζίρου για δεύτερο συνεχόμενο...

Η ακρίβεια περιορίζει τις εξόδους για φαγητό – Στα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Πρωταθλήτρια» στις αναζητήσεις των Ελλήνων η Κρήτη όλο το καλοκαίρι – Κυριαρχεί το αεροπλάνο

Οι Έλληνες προγραμματίζουν πλέον τις καλοκαιρινές τους διακοπές νωρίτερα...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Τρίτη 25 Αυγούστου – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Τρίτη 25 Αυγούστου...

Ηράκλειο: Σοβαρός τραυματισμός 38χρονης στο kite surf – Ο άνεμος την πέταξε σε τοίχο και ταράτσα!

Σοβαρά τραυματισμένη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου μία 38χρονη...