Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Ένα χωριό-κουκίδα στον χάρτη της γης υποδέχεται κάθε χρόνο ταξιδιώτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο νέο Executive Consultant Chef του Kapsaliana Village Hotel, τον Παύλο Κυριάκη, το βασικό κριτήριο δεν ήταν το αστέρι Michelin που κατέκτησε, οι οκτώ χρυσοί σκούφοι από το Αθηνόραμα και η πρώτη θέση του το 2023 στη λίστα του FNL με τους 100 πιο επιδραστικούς σεφ της Ελλάδας αλλά κάτι άλλο….

Ο Παύλος Κυριάκης είναι ένας περιηγητής στις κουζίνες όλου του πλανήτη. Με βαθιά περιέργεια για την τέχνη της μαγειρικής, ασίγαστο πάθος γνώσης προκαλεί την αριστεία, θητεύοντας πλάι σε συναδέλφους του με κορυφαίες διακρίσεις.

Ξεκίνησε με Γάλλους δασκάλους όπως τον Herve Pronzato & τον Arnaud Bignon , κοντά στον οποίο & στην σπουδαία Σπονδή έμεινε 6 χρόνια. Ακολούθησαν οι 3 άστεροι οπως ο Pierre Gagnaire ο Guy Savoy, το Le Cinq και Le Pré Catelan στο Παρίσι , το Azurmendi στο Bilbao, 12ο παγκοσμίως , το Βenu στο San Fransisco , το Flocons de Sel αλλά και το Enoteca Pinchiorri στην Φλωρεντία , με την «καλλίτερη κάβα στον κόσμο».

Γιατί τώρα ο Παύλος Κυριάκης όρισε σαν επόμενο προσεκτικό βήμα της συνεχώς ανοδικής σταδιοδρομίας του, την ανανέωση της κουζίνας του Elaia Restaurant στο Kapsaliana Village Hotel;

Ίδιοι οι παράμετροι, παράλληλοι οι δρόμοι:

Η αυθεντικότητα, η Ιστορία, η παράδοση της Κρήτης και της γαστρονομίας της, η αριστεία στην αναβίωση αυτού του οικισμού του 16ου αιώνα -η ανέπαφη από τη φθορά του χρόνου ταυτότητα του χωριού -ξενοδοχείου με έμβλημα του την ελιά, ήταν το δέλεαρ για τον φιλομαθή καλλιτέχνη της γεύσης.

Και όπως χαρακτηριστικά είπε ο ίδιος ο chef: «Στόχος μου είναι το Elaia Restaurant να γίνει ο νέος γαστρονομικός προορισμός στην Μεγαλόνησο γιατί τα Καψαλιανά σε προδιαθέτουν να βρεις την κατάλληλη πρώτη ύλη. Με τα δικά μας υλικά και δοκιμασμένες τεχνικές θα δώσουμε το μέγιστο της γεύσης ,της υφής και της εμπειρίας.

Τα μποστάνια του χωριού και η αναζήτηση των καλύτερων τοπικών προϊόντων από τις φάρμες σε όλο το θαλερό Ρέθυμνο για κάθε ένα από τα φαγητά του μενού μας, με εμπνέει για δημιουργία».

Η ανανέωση του πρωινού , του υπέροχου πρώτου γεύματος της ημέρας, ο σεβασμός στην παράδοση με άριστες τεχνικές μαγειρέματος για το μεσημέρι και ένα γαστρονομικό fine dining για το δείπνο θα φέρουν από φέτος την υπογραφή με το έμπειρο άγγιγμα του Παύλου στις γεύσεις του χωριού – ξενοδοχείου μας.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΒΟΑΚ: «Φουλάρουν» οι μηχανές από την Κίσσαμο...

Στην ενίσχυση των μεγάλων έργων και της συνδεσιμότητας της...

Ρέθυμνο: Δημιουργία Μονάδας Ολικής Φροντίδας για άτομα...

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, υπάρχει και η δημιουργία...

ΒΟΑΚ: «Φουλάρουν» οι μηχανές από την Κίσσαμο...

Στην ενίσχυση των μεγάλων έργων και της συνδεσιμότητας της...

Ρέθυμνο: Δημιουργία Μονάδας Ολικής Φροντίδας για άτομα...

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, υπάρχει και η δημιουργία...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΒΟΑΚ: «Φουλάρουν» οι μηχανές από την Κίσσαμο ως τον Άγιο Νικόλαο – Σε πλήρη εξέλιξη τα εργοτάξια

Στην ενίσχυση των μεγάλων έργων και της συνδεσιμότητας της...

Ρέθυμνο: Δημιουργία Μονάδας Ολικής Φροντίδας για άτομα με αυτισμό και νευροαναπτυξιακές διαταραχές

Στον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, υπάρχει και η δημιουργία...

Δόμνα Μιχαηλίδου από τα Χανιά: «Κάθε βήμα ενός παιδιού είναι μια μεγάλη νίκη»

Ανοιχτή εκδήλωση για την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση με μήνυμα «Ξεκινάμε...