Πλημμύρισε το Οροπέδιο Λασιθίου

Πλημμύρισε το Οροπέδιο Λασιθίου

Πλημμύρισε για μία ακόμα φορά το Οροπέδιο Λασιθίου με την δημοτική αρχή να αποφασίζει το κλείσιμο του οδικού δικτύου για όλη την έκταση του κάμπου.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος Γ. Στεφανάκης έστειλε επιστολή στον ΟΑΚ ζητώντας την εκτόνωση των υδάτων από την περιοχή.

Δείτε αναλυτικά την σχετική επιστολή:

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, μετά τα έκτακτα πλημμυρικά φαινόμενα που από τις πρωινές ώρες ταλαιπωρούν την περιοχή, κ’ έπειτα από τις σχετικές προγνωστικές ενημερώσεις, αποφασίζει το κλείσιμο του οδικού δικτύου για όλη την έκταση του κάμπου. Επίσης, επισημαίνει στους οδηγούς, που χρειάζεται για ανάγκες επαγγελματικές να μετακινηθούν, να μη συμβουλεύονται συσκευές πλοήγησης για τον προορισμό τους αλλά να ακολουθούν τη σήμανση που έχει τοποθετηθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας σε κάθε περίπτωση τις ιρλανδικού τύπου διαβάσεις.

Ακόμη, μετά από σχετική επιστολή του Δημάρχου προς τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης γίνεται ήδη εκτόνωση των υδάτων από την περιοχή του Χώνου κοινότητας Κάτω Μετοχίου, προς το φράγμα Αποσελέμη (ο όγκος των υδάτων φτάνει τα 30.000 κυβικά την ώρα) προκειμένου να αποσυμφορηθεί η περιοχή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.