Ποδίατρος αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα καλύτερα παπούτσια για το σπίτι

Ποδίατρος αποκαλύπτει: Αυτά είναι τα καλύτερα παπούτσια για το σπίτι

Τεράστιο ρόλο στην άνεση των ποδιών σας παίζει η επιλογή των παπουτσιών, ειδικά αυτά που επιλέγετε να φοράτε μέσα στο σπίτι.

Ωστόσο, κάποια παπούτσια δεν είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν την απαραίτητη άνεση στα πόδια. Για να αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία, οι ποδίατροι δίνουν τις δικές τους συμβουλές. Ο Μπέντζαμιν Τεχράνι, ποδίατρος στο Λος Αντζελες, αποκάλυψε στο whowhatwear ποια παπούτσια που φοράμε στο σπίτι, είναι καλύτερα για τα πόδια σας.

Τα καλύτερα παπούτσια για το σπίτι

«Προτιμήστε τα ανατομικά σανδάλια. Έχω εντυπωσιαστεί με το στιλ κάποιων ανατομικών παπουτσιών που έχουν την ικανότητα να παραμένουν μοδάτα, παρέχοντας παράλληλα την καλύτερη υποστήριξη στις καμάρες που έχω δει μέχρι σήμερα», αναφέρει, προσθέτοντας ότι το ενσωματωμένο μαξιλάρι αφρού από λάτεξ που διαθέτουν τα ανατομικά σανδάλια, διαμορφώνεται στο πόδι όσο περπατάτε.

Καλή επιλογή: Ξυπόλυτοι ή με βαμβακερές κάλτσες

«Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα κακό με το περπάτημα χωρίς παπούτσια γύρω από το σπίτι αλλά με μέτρο» υποστηρίζει ο ποδολόγος και προσθέτει: «Ακόμα κι αν είστε σε εξαιρετική φόρμα, το να ξοδεύετε ώρες χωρίς παπούτσια μπορεί να οδηγήσει σε πολλές διαταραχές των μαλακών μορίων του ποδιού, του γόνατος και του ισχίου».

«Εάν πάλι επιλέξετε κάλτσες, τότε αυτές από βαμβάκι βοηθούν στο ζήτημα του ιδρώτα, εάν τα πόδια σας ιδρώνουν πολύ. Το βαμβάκι, επίσης, έχει πιο “παχιά” σύνθεση και παρέχει περισσότερη άνεση στα πόδια, ειδικά για ανθρώπους που δεν αντέχουν να φορούν σανδάλια ή slippers», ανέφερε.

Η χειρότερη επιλογή παπουτσιού για το σπίτι

«Δώστε προσοχή στην σόλα του σανδαλιού ή των σαγιονάρων. Κατά γενικό κανόνα, εάν η σόλα λυγίζει στη μέση, το παπούτσι έχει πολύ κακή υποστήριξη και τα πόδια σας θα κουραστούν γρήγορα», ισχυρίστηκε και σημείωσε ότι είναι καλύτερο να φορέσετε σανδάλια με πιο παχιά σόλα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.