Ποιες τροφές θα πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας για να αποφύγετε την εμφάνιση κυτταρίτιδας

ια να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα πρέπει να κάνετε ισορροπημένη διατροφή, να πίνετε νερό, να αθλείστε.

Ποιες τροφές θα πρέπει να βγάλετε από τη διατροφή σας για να αποφύγετε την εμφάνιση κυτταρίτιδας

Πλησιάζει το καλοκαίρι και η αγωνία όλων μας είναι να χάσουμε τα περιττά κιλά του χειμώνα. Όχι μόνο τα κιλά, αλλά να μην έχουμε ένα σώμα γεμάτο κυτταρίτιδα, που δυστυχώς είναι συνηθισμένο φαινόμενο στις Ελληνίδες.

Εκτός από την άσκηση, καλό θα είναι να προσέξουμε συγκεκριμένες τροφές που επιδεινώνουν την κατάσταση.

Ποιες είναι αυτές;

Λευκή ζάχαρη
Η λευκή ζάχαρη δεν προσφέρει καθόλου θρεπτικά συστατικά και οι περισσότεροι διατροφολόγοι σήμερα την θεωρούν δηλητήριο.

Κάνει το αίμα πιο όξινο και απομακρύνει τα πολύτιμα μέταλλα του σώματος, όπως το ασβέστιο, αποδυναμώνοντας τα δόντια και τα οστά.

Περιέχει αυτό που λέμε “κενές θερμίδες”, οι οποίες συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση της κυτταρίτιδας για αυτό καλό είναι να την αφαιρέσετε από το καθημερινό σας διατροφολόγιο.

Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με: Καστανή ζάχαρη, μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή μελάσσα από δημητριακά.

Επεξεργασμένο αλάτι ή επιτραπέζιο αλάτι
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βγάλετε το επιτραπέζιο αλάτι από τη διατροφή σας επειδή είναι επεξεργασμένο, δηλαδή περιέχει μόνο χλωριούχο νάτριο και προκαλεί κατακράτηση υγρών και κακή κυκλοφορία του αίματος που οδηγεί στην κυτταρίτιδα.

Το θαλασσινό αλάτι είναι πολύ πιο υγιής επιλογή, αφού περιέχει πολλά ορυκτά και ενώσεις ιχνοστοιχείων, που είναι απαραίτητα σε μικρές ποσότητες για το σώμα.

Τηγανητά
Όταν ζεσταίνετε φυτικά ή ζωικά λιπαρά σε θερμοκρασία υψηλότερη από ένα συγκεκριμένο όριο, δημιουργούνται τοξικές ουσίες, τις οποίες συσσωρεύει το σώμα σε σημεία μακριά από τα ζωτικά όργανα για να περιορίσει τους κινδύνους τους.

Σας συστήνουμε να προτιμάτε να μαγειρεύετε στον ατμό, στον φούρνο, σε γουόκ στο γκριλ ή και να σοτάρετε το φαγητό σας.

Αλκοολούχα ποτά
Αν και τα αλκοολούχα ποτά δεν δημιουργούν κυτταρίτιδα άμεσα, επιδεινώνουν την κατάσταση αφού συσφίγγουν τα αιμοφόρα αγγεία της επιδερμίδας.

Τα αλκοολούχα ποτά συμβάλλουν στην κατακράτηση υγρών και αυξάνουν τους θύλακες λίπους σε ορισμένα σημεία (τους μηρούς, τα χέρια, την κοιλιά και τους γλουτούς). Αντί να πιείτε κάποιο αλκοολούχο ποτό, προτείνουμε να το αντικαταστήσετε με φυσικούς χυμούς, ροφήματα.

Αλεύρι
Οι τροφές που περιέχουν επεξεργασμένο λευκό αλεύρι χωνεύονται δύσκολα και επίσης προκαλούν συσσώρευση τοξινών στο σώμα, οι οποίες μπορεί να γίνουν κυτταρίτιδα, ατέλειες του δέρματος κ.α.

Επίσης προκαλούν δυσκοιλιότητα.

Για αυτούς τους λόγους σας συστήνουμε να αποφεύγετε το λευκό ψωμί και γενικότερα το λευκό αλεύρι και να επιλέγετε πάντα προϊόντα ολικής άλεσης: ρύζι, ζυμαρικά κλπ

Junk food

To junk food γενικά (γλυκά, χάμπουργκερ, τηγανητές πατάτες, σάντουιτς, σάλτσες, προμαγειρεμένα φαγητά κλπ) περιέχει σχεδόν όλες τις ουσίες που προκαλούν κυτταρίτιδα.

Επιλέγοντας τέτοιου είδους φαγητό, το σώμα δεν στερείται μόνο σημαντικά θρεπτικά συστατικά, αλλά στέλνει τις τροφές κατευθείαν για αποθήκευση, δηλαδή τις κάνει συσσωρευμένο λίπος.

Προσπαθήστε να μπαίνουν λιγότερο στην καθημερινή διατροφή

Τα σχόλια είναι κλειστά.