Πολλά τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε τουρίστες – Μέχρι και στις… ταράτσες τους βάζουν

Αντιδράσεις για τα δύο ξενοδοχεία καραντίνας στο Ηράκλειο

Δυναμικά ξεκίνησε ο Αύγουστος ως προς την τουριστική κίνηση στην Κρήτη και ειδικότερα στο Ηράκλειο.

Από την αρχή του μήνα έως και τώρα το νησί έχει «πλημμυρίσει» από τουρίστες κυρίως νέους που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Παράλληλα όμως, έχουν αυξηθεί και οι τουρίστες που αποδεικνύεται πως έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να υπάρχει μία συνεχόμενη ροή στις αφίξεις των… ξενοδοχείων καραντίνας του Ηρακλείου.

Από την αρχή της σεζόν έως και σήμερα δεν είναι λίγες φορές που τα δύο ξενοδοχεία καραντίνας έχουν «γεμίσει» από θετικά κρούσματα ενώ τις περισσότερες ημέρες η πληρότητά τους ξεπερνάει το 50%.

Είναι γεγονός πως η πληρότητα των ξενοδοχείων καραντίνας μπορεί αν αλλάξει από ώρα σε ώρα γεγονός που προκαλεί αρκετά προβλήματα στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Μέχρι και στις… ταράτσες τους βάζουν

Χαρακτηριστικές είναι οι μαρτυρίες ξενοδόχων που χρειάστηκαν να διαχειριστούν θετικά κρούσματα κορωνοϊού.

Αρχικά ήταν πολύ δύσκολη η επικοινωνία τους με τους αρμόδιους φορείς ώστε να τους δρομολογήσουν για το τί πρέπει να κάνουν.

Στη συνέχεια, χρειάστηκε κάποιος χρόνος για να μεταφερθούν οι τουρίστες στα ξενοδοχεία καραντίνας με τους ίδιους όμως να μην ξέρουν πού να τους κρατήσουν.

Μάλιστα, υπήρξε περίπτωση δύο νεαρών τουριστών που ο ξενοδόχος αναγκάστηκε να τους βάλει στην… ταράτσα έως ότου έρθει η στιγμή να μεταφερθούν στα ξενοδοχεία καραντίνας.

Αντιδράσεις για τα δύο ξενοδοχεία καραντίνας στο Ηράκλειο

Η περιφερειακή ενότητα του Ηρακλείου έχει μόνο δύο ξενοδοχεία καραντίνας κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.

Το γεγονός αυτό έχει αρχίσει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις από ξενοδόχους οι οποίοι θεωρούν πως τα δύο ξενοδοχεία καραντίνας δεν φτάνουν.

Δεδομένου του πλήθους των τουριστών που καταφτάνουν στο νησί θα έπρεπε να υπάρξει και ένα τρίτο ξενοδοχείο καραντίνας στο Ηράκλειο.

Ωστόσο, καμία τέτοια κίνηση δεν έχει ακόμα δρομολογηθεί από τους αρμόδιους φορείς.https://www.cretapost.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.