Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Κατηγορία 4) για όλο τον Νομό Χανίων

Ημερομηνία:

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας σε περιοχές του Δήμου Χανίων

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τετάρτη 26/06/2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (Κατηγορία Κινδύνου 4) σε ολόκληρο το Νομό Χανίων και την Κρήτη.
Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενώ ο αριθμός των πυρκαγιών, που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι μεγάλος, αλλά το κυριότερο, κάθε πυρκαγιά μπορεί να λάβει μεγάλες διαστάσεις, εφόσον δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

Ιδιαιτέρως, λόγω του κινδύνου αυτού είναι σε ισχύ η προληπτική απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές Natura, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση κατά την αντιπυρική περίοδο και σύμφωνα με την με α.π. φ320/140/2023 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων για τον Δήμο Χανίων αφορά στο Δάσος του Αγίου Ματθαίου, το δασάκι στο Πρεβαντόριο και το Πάρκο Ανεμόμυλων στα Καθιανά.

Επισημαίνουμε ότι, για κάθε παράβαση της ανωτέρω απαγόρευσης, σύμφωνα με το άρθρο 129 του Ν4926/2022 (ΦΕΚ 82Α/2022), επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων (300) ευρώ. Αρμόδιες αρχές για τη διασφάλιση εφαρμογής της απόφασης απαγόρευσης και τη βεβαίωση του προστίμου του πρώτου εδαφίου, ορίζονται τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Δασικής Υπηρεσίας και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Με βάση τα προβλεπόμενα ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Σε περίπτωση, που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλίσης 199 ή στο 112.
Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αναφορικά με την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για την...

Π. Σημανδηράκης: «Εντός χρονοδιαγραμμάτων όλα τα σημαντικά έργα για...

Χανιά:Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Αλέξανδρο...

εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας μου. 📅 Τετάρτη...

Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για την...

Π. Σημανδηράκης: «Εντός χρονοδιαγραμμάτων όλα τα σημαντικά έργα για...

Χανιά:Κοπή πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τον Αλέξανδρο...

εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας μου. 📅 Τετάρτη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μισθοί: Δύο στους τρείς μισθωτούς λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ

Τι καταγράφει η έκθεση Εργάνη για το 2025 και...

Εορτολόγιο 3 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Ρέθυμνο:Ανακοίνωση από την Ομάδα του Συντονιστικού κατά των ΒΑΠΕ για το φετινό κυνήγι θησαυρού

Η ομάδα του Συντονιστικού Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ. Σημειώσεις γύρω...