Πολυηχητικές πτήσεις: Σαγκάη – Νέα Υόρκη σε 2 ώρες

Ημερομηνία:

Ήδη πολλές εταιρίες ανάμεσα τους και η Virgin, η Space X αλλά και η Κινέζικη Space Transportation δουλεύουν επάνω σε σχέδια των πολυηχητικών πτήσεων. Κάτι που εάν πετύχει θα μειώσει τον χρόνο μεγάλων αποστάσεων και ένα ταξίδι από την Σαγκάη μέχρι τη Νέα Υόρκη θα γίνεται σε 2 ώρες.

Φανταστείτε ότι το επιβατικό αεροσκάφος που θέλουν να τελειοποιήσουν θα διασχίζει τους ουρανούς σε χρόνο διπλάσιο από εκείνον ενός Concorde. Και οι πολυηχητική ταχύτητα που θα πιάνουν θα είναι περίπου ένα μίλι ανά δευτερόλεπτο.

Ήδη η Κινέζικη εταιρία έχει έτοιμο ένα δωδεκαθέσιο σκάφος – διαστημικό αεροπλάνο – και ευελπιστεί να κάνει την πρώτη δοκιμαστική πτήση μέσα στο 2025 και πέντε χρόνια αργότερα να κάνει με μια πτήση το γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ.

Μάλιστα έχει ήδη κατασκευάσει μια αεροδυναμική σήραγγα μήκους 265 μέτρων μέσα στην οποία γίνονται εντατικά δοκιμές πρωτότυπων πολυηχητικών αεροσκαφών που η ταχύτητα τους ξεπερνάει τα 30.625 χιλιόμετρα την ώρα.

Πως λειτουργεί

Το διαστημικό αεροπλάνο θα απογειώνεται κάθετα σαν πύραυλος. Οι επιβάτες μέσα δεν θα φορούν ούτε κράνος ούτε διαστημικές στολές. Απλά θα δένονται με ειδικές ζώνες στα καθίσματα. Το αεροπλάνο θα φτάνει σε ύψος 7.000 χιλιομέτρων , θα αγγίζει τα όρια του διαστήματος δηλαδή και τότε θα αποχωρίζεται τους προωθητικούς πυραύλους του.

Στη συνέχεια με τεράστια ταχύτητα θα κατευθύνεται στον προορισμό του και θα προσγειώνεται μετά όπως τα διαστημικά λεωφορεία, σαν απλό αεροπλάνο δηλαδή. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πόσο θα στοιχίζει το εισιτήριο για μια τέτοια πτήση αλλά όπως λένε με την πάροδο του χρόνο όλο και θα πέφτει η τιμή του.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Emergen Research, τα έσοδα της παγκόσμιας αγοράς υποτροχιακών μεταφορών και διαστημικού τουρισμού αναμένεται να σημειώσουν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 16,8%, ενώ το μέγεθος της αγοράς προβλέπεται να εκτοξευθεί από 423,7 εκατ. δολάρια το 2020 σε 1,44 δισ. δολάρια το 2028.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το απίθανο σόου στο MetLife Stadium πριν...

Διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο των social media και...

Στα άκρα η κρίση στη Μέση Ανατολή:...

Με το «χέρι» στη σκανδάλη το Ισραήλ, ετοιμάζεται να...

Το απίθανο σόου στο MetLife Stadium πριν...

Διάσημες προσωπικότητες από τον χώρο των social media και...

Στα άκρα η κρίση στη Μέση Ανατολή:...

Με το «χέρι» στη σκανδάλη το Ισραήλ, ετοιμάζεται να...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κτηματογράφηση: Στον… αέρα και σε κίνδυνο περιουσίες στην Κρήτη – Στην Αθήνα οι δικηγόροι

Συνάντηση με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Τον κίνδυνο...

«Οδύσσεια» : Πάνω από 80.000 εισιτήρια στο πρώτο διήμερο προβολών

Η μεγάλη προσέλευση δεν περιορίστηκε στα multiplex, αλλά αποτυπώθηκε...

Ελληνικό διαβατήριο: Τι αλλάζει με την ένταξή του στο Gov.gr Wallet

Το ελληνικό διαβατήριο ενσωματώνεται στο Gov.gr Wallet, δίνοντας στους...