Πούτιν: Στην Ουκρανία πολεμούν νεοναζί και ξένοι μισθοφόροι από τη Μέση Ανατολή

Ημερομηνία:

Ο Ρώσος πρόεδρος για άλλη μια φορά δεν αναφέρθηκε στον πόλεμο ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». «Οι στρατιώτες μας είναι ήρωες, είπε ανάμεσα σε άλλα ο Ρώσος πρόεδρος. Οι Ουκρανοί νεοναζί χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες, υποστήριξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πήραν ομήρους ξένους πολίτες, ακόμα και φοιτητές. Οι δυνάμεις μας παρείχαν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για την αποχώρηση των πολιτών. Οι Ουκρανοί εθνικιστές έκλεισαν αυτούς τους διαδρόμους. Πολεμάμε με νεοναζί και αυτό φαίνεται από τις τακτικές τους», ανέφερε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις απώλειες των Ρώσων στρατιωτών. «Είναι καθήκον μας να συνδράμουμε τις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών μας. Όλοι οι τραυματισμένοι Ρώσοι στρατιώτες θα αποζημιωθούν. Οι στρατιώτες μας πολεμούν για τη Ρωσία στην Ουκρανία».

Ανακοίνωσε ένα μεταθανάτιο βραβείο σε έναν νεκρό Ρώσο στρατιώτη που – όπως υποστήριξε – «ανατινάχθηκε» με χειροβομβίδα για να αποφύγει τη σύλληψή του, ενώ σημείωσε ότι θα χορηγηθεί αποζημίωση στις οικογένειες των στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας προχωρά βάσει σχεδίου», τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. «Δίνουμε μάχη κατά απειλών που συμπεριλαμβάνουν πυρηνικά όπλα», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κατά την διάρκεια συνομιλίας που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η επιχείρηση του ρωσικού στρατού εξελίσσεται «σύμφωνα με το σχέδιο» της Μόσχας και ότι «θα ενισχυθεί», αν οι Ουκρανοί δεν αποδεχθούν τους όρους του.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τηλεφώνημα, το Κρεμλίνο καθιστά σαφείς ότι οι στόχοι του περιλαμβάνουν την ουδετερότητα και την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Οποιαδήποτε απόπειρα του Κιέβου να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ρώσους και ουκρανούς αξιωματούχους θα έχει ως αποτέλεσμα την προσθήκη από την Μόσχα και άλλων όρων στον κατάλογο των αιτημάτων που έχει ήδη καταρτίσει, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καρδιά και νεφρά στο ίδιο «θεραπευτικό πλάνο»

Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (ESC), σε...

Επιστήμονες από 11 χώρες στα Αστερούσια για...

Η φιλοξενία και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών...

Καρδιά και νεφρά στο ίδιο «θεραπευτικό πλάνο»

Για πρώτη φορά, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (ESC), σε...

Επιστήμονες από 11 χώρες στα Αστερούσια για...

Η φιλοξενία και η ενεργός συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: Ο up 92,9 διοργανώνει για 11η χρονιά το «Ένα Δέντρο Γεμάτο Τρόφιμα»

Σε μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη δράση αλληλεγγύης μετατρέπεται και φέτος...

Μεταναστευτικό: Σχέδιο Πλεύρη για αναστολή ασύλου έως 30 ημέρες – Πότε θα ενεργοποιείται

Συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την ενεργοποίηση έκτακτων μέτρων στα εξωτερικά...

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για 20 σκευάσματα αδυνατίσματος

Σε όλα τα δείγματα που ελέγχθηκαν ανιχνεύθηκε σιβουτραμίνη, ουσία...

ΟΣΔΕ 2026: Δύο εβδομάδες παράταση για τους αγρότες – Τι αλλάζει σε ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ

Έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 παρατείνεται η προθεσμία...