«Πρόγραμμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Αιτήσεις και κριτήρια επιλεξιμότητας

Ημερομηνία:

Παράλληλα, το επίδομα θα χορηγείται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που έχει κάθε περιοχή.

Το ποσό θα κυμαίνεται από 80 έως 700 ευρώ και τα κριτήρια αφορούν στο ετήσιο εισόδημα, την ακίνητη περιουσία

Αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, θα μπορούν να ενταχθούν στο νέο αυτό κύκλο και οι αγρότες.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, Κωνσταντίνος Λάσκος, για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», τις παροχές και τις προϋποθέσεις ένταξης.

Σύμφωνα με τον κ. Λάσκο, το νέο αυτό πρόγραμμα είναι αναβαθμισμένο και πιο αυστηρό, αλλά ταυτόχρονα επιχορηγεί μεγαλύτερα ποσά. Οι επιχορηγήσεις καλύπτουν εργασίες, όπως η αντικατάσταση κουφωμάτων, τα φωτοβολταϊκά, οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ο έξυπνος φωτισμός και η αναβάθμιση ασανσέρ – φωτισμού στις πολυκατοικίες.

Για να ενταχθεί κάποιος στο πρόγραμμα, πρέπει να επικοινωνήσει με τον ενεργειακό επιμελητή, να δει κατά πόσο καλύπτονται οι ελάχιστες απαιτήσεις του προγράμματος για να μπορέσει να ενταχθεί, οι οποίες είναι η ύπαρξη κύριας κατοικίας και οι απαραίτητες νομιμοποιήσεις για τυχόν αυθαιρεσίες. Στη συνέχεια ο επιμελητής κάνει την αυτοψία και παρουσιάζει τις εναλλακτικές του προγράμματος.

Η διαδικασία αυτή κοστίζει, ωστόσο τα έξοδα του μηχανικού καλύπτονται από το πρόγραμμα.

Ακόμα, αν κάποιος έχει μπει στο πρόγραμμα στο παρελθόν, έχει τη δυνατότητα επανένταξης, απλώς δεν του επιχορηγούνται οι ίδιες εργασίες.

«Το ‘εξοικονομώ’ είναι προάγγελος του επόμενου προγράμματος που θα ανοίξει το φθινόπωρο», κατέληξε ο κ. Λάσκος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ο άγνωστος πόλεμος για την ενέργεια στην...

Ποια επιχειρηματικά συμφέροντα διαγκωνίζονται για την ενέργεια στη χώρα...

«Market Pass»: Τα vouchers θα μπορούν να...

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ. Την ένταξη των λαϊκών...

Ο άγνωστος πόλεμος για την ενέργεια στην...

Ποια επιχειρηματικά συμφέροντα διαγκωνίζονται για την ενέργεια στη χώρα...

«Market Pass»: Τα vouchers θα μπορούν να...

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ. Την ένταξη των λαϊκών...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Εγκαινιάστηκε η ανανεωμένη έκθεση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης

Παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρου Παπασταύρου,...

Το Επιμελητήριο Ηρακλείου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων -Ποτών SIAL στο Παρίσι

Ισχυρή παρουσία στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων -ποτών SIAL...