Πρόταση δυσπιστίας: Αγωνιώδεις προσπάθειες συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών από τον κ. Μητσοτάκη

Η τοποθέτηση του Χάρη Μαμουλάκη στη Βουλή

Τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, ανέδειξε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας.

Ο Χάρης Μαμουλάκης παρουσίασε το ιστορικό που οδήγησε στο σκάνδαλο των υποκλοπών, όλες τις μεθοδεύσεις του κ. Μητσοτάκη από τον Ιούλιο του 2019, την νομοθέτηση υπαγωγής της ΕΥΠ στο γραφείο του, την εμπλοκή του ανιψιού του κ. Δημητριάδη, καθώς και τον σκανδαλώδη διορισμό του κ. Κοντολέοντα στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ, με «χαμήλωμα» των προσόντων που ο νόμος προέβλεπε, μέχρι και την άνοιξη του 2022, με το νομοθέτημα φίμωσης της ΑΔΑΕ. Καυτηρίασε το ότι οι κυβερνητικοί Βουλευτές αποφεύγουν κάθε αναφορά στην ουσία του θέματος των υποκλοπών, «για την ταμπακέρα τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στηλίτευσε και την σύντμηση του χρόνου συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας, λέγοντας: «Συνεχίζεται να συντελείται προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών. Η κυβέρνηση θέλει με κάθε τρόπο να κρατήσει το θέμα χαμηλά, ουσιαστικά συρρικνώθηκε ακόμα και η παρούσα διαδικασία που προβλέπεται να διαρκεί τρεις ολόκληρες ημέρες. Πότε θα προλάβουν να τοποθετηθούν 188 συνάδελφοι; Μιλώντας ξημερώματα;».
Κάλεσε επίσης τους κυβερνητικούς Βουλευτές να υπερψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας εάν διαθέτουν στοιχειώδη ευθιξία, «για το μέλλον του τόπου, γιατί βάλλεται η Δημοκρατία» όπως ανέφερε, ενώ έκανε παραλληλισμό του σκανδάλου των υποκλοπών με το σκάνδαλο Watergate, τονίζοντας ότι ο Νίξον έπεσε από την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου, μήνες μετά. Αναφέρθηκε και στον διεθνή διασυρμό που υφίσταται η χώρα μας από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ενώ χαρακτήρισε ανέκδοτο την δήλωση Μητσοτάκη για «άπλετο φως» στο σκάνδαλο των υποκλοπών.
Ο Χάρης Μαμουλάκης αναρωτήθηκε αν και κατά πόσο αποτελούν απειλή για την χώρα και την εθνική ασφάλεια οι κ.κ. Χατζηδάκης και Φλώρος και εάν όχι, γιατί παρακολουθούνταν και κατέληξε: «Από την Κρήτη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα συγκρουστούμε αλλά θα συγκριθούμε, θα συγκριθεί το χθες με το αύριο. Συμφωνούμε. Αυτός εκπροσωπεί το χθες. Το χθες στη διαφάνεια, στη διαχείριση των δημόσιων πόρων, στη λογοδοσία, στην αντιμετώπιση των θεσμών, στη Δημοκρατία. Το αύριο, όσο κι αν πασχίζει ο κ. Μητσοτάκης να το αποτρέψει, είναι έτοιμο να γεννηθεί. Και είναι άρρηκτα συνυφασμένο με μια προοδευτική πατριωτική διακυβέρνηση για τη χώρα. Είναι ένα αύριο, όχι μόνο για τους πολίτες που τόσο διψούν, τόσο θέλουν να πάρουν ανάσα, αλλά ένα αύριο και για το μέλλον των παιδιών μας.».

Τα σχόλια είναι κλειστά.