Πρωτοχρονιά: Ο πλανήτης υποδέχεται εκρηκτικά το 2024 – Υπερθέαμα σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία

Τα βεγγαλικά και τα λαμπερά πρωτοχρονιάτικα σόου έκαναν τη νύχτα-μέρα στις χώρες όπου άλλαξε ο χρόνος
Ο ουρανός γέμισε πυροτεχνήματα σε Κιριμπάτι και Νέα Ζηλανδία, με τους πολίτες να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Αυστραλία.

Υπερθέαμα σε Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία

Οι Νεοζηλανδοί ήταν από τους πρώτους στον κόσμο που γιόρτασαν την άφιξη του 2024 με μια επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Όκλαντ.

Το σόου πυροτεχνημάτων από τον ύψους 328 μέτρων Sky Tower του Όκλαντ φώτισε τον συννεφιασμένο νυχτερινό ουρανό και συνοδεύτηκε από ένα σόου με φως λέιζερ και κινούμενα σχέδια.

Πρωτοχρονιάτικη λάμψη
Η επίδειξη διήρκεσε πέντε λεπτά με 500 κιλά πυροτεχνήματα να εκτοξεύονται από τον πύργο, ενώ φωτίστηκε επίσης η γέφυρα του λιμανιού του Όκλαντ.

Έκαναν τη νύχτα-μέρα
Σειρά πήρε το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς χιλιάδες για να απολαύσουν εκστασιασμένοι το 12λεπτο υπερθέαμα των πυροτεχνημάτων -οκτώ τόνοι συνολικά- στη Γέφυρα του λιμανιού και το εμβληματικό κτήριο της Όπερας.

Yπερθέαμα πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ

Το 2024 έφθασε επίσημα στην ανατολική Αυστραλία, αφού μετά το Σίδνεϊ το νέο έτος υποδέχθηκαν η Καμπέρα και η Μελβούρνη.

Η τελευταία χώρα που υποδέχεται το 2024 είναι επισήμως οι Ηνωμένες Πολιτείες και συγκεκριμένα, τα ακατοίκητα αμερικανικά εδάφη Μπέικερ Άιλαντ και Χάουλαντ Άιλαντ, όπου τελειώνει η ημέρα.
Στο μεταξύ Ευρώπη και ΗΠΑ περιμένουν την πρωτοχρονιά με αυστηρά μέτρα ασφαλείας υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος, στη σκιά της ανείπωτης σφαγής στην Παλαιστίνη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.