Πυρκαγιές: Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Ένας νεκρός και 2 τραυματίες

Ημερομηνία:

Σκληρή μάχη με πέντε μεγάλες πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη, Ροδόπη, Καβάλα, Εύβοια και Βοιωτία δίνουν πυροσβέστες και κάτοικοι με τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργούν νέα μέτωπα και αναζωπυρώσεις.

Φονική πυρκαγιά στην Βοιωτία
Μάχη με το χρόνο και τις μεγάλες αναζωπυρώσεις της φωτιάς δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Βοιωτία. Μαίνεται η φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας που ξέσπασε σε αγροτοδασική περιοχή το πρωί της Δευτέρας (21/8).

Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται οι τελευταίες ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Οι πυροσβέστες με τις μάνικες στα χέρια μπαίνουν μέσα στις φλόγες και τα μηχανήματα του δήμου δημιουργούν αναχώματα, φτιάχνοντας αντιπυρικές ζώνες.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα νεκρός εντοπίστηκε ένας 80χρονος βοσκός στον Πρόδρομο Βοιωτίας, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να σώσει τα ζώα του, λιποθύμησε και κατέληξε από τις αναθυμιάσεις ενώ το σώμα του έφερε εγκαύματα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική μία γυναίκα τηλεφώνησε στο κέντρο επιχειρήσεων και ανέφερε ότι ο βοσκός είχε φύγει για το ποιμνιοστάσιό του αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο όπου βρήκαν νεκρό τον ηλικιωμένο βοσκό χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στο σημείο η φωτιά.

Εύβοια: Η φωτιά απειλεί τον οικισμό Βατώντα – 112 για την ΒΙ.ΠΕ
Κρίσιμη είναι η κατάσταση με τη φωτιά που εξακολουθεί να μαίνεται στα Ψαχνά της Εύβοιας. Η φωτιά συνεχίζει να καίει ό,τι βρίσκει μπροστά της, απειλεί κατοικημένες περιοχές και δίνεται μάχη να μπει στο δάσος.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή του Προφήτη Ηλία πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και από κει πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Λίγο πριν τις 18:20 το απόγευμα, η φωτιά έφτασε στον Βατώντα όπου είναι βιομηχανική περιοχή, κι ήχησε το 112.

Ήδη κάτοικοι της Νέας Αρτάκης είχαν ειδοποιήθηκαν με μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν προς Χαλκίδα.

Το πρώτο μήνυμα ζητούσε από τους κατοίκους που βρίσκονται στα Νότια Ψαχνά να κινηθούν και να μετακομίσουν στα Ψαχνά, ενώ στους άλλους που βρίσκονται προς την πλευρά της Βόρειας Αρτάκης τους ζητά να κινηθούν προς Αρτάκη.

Αλεξανδρούπολη: Ανεξέλεγκτη η πύρινη λαίλαπα για τρίτη μέρα
Για τρίτη ημέρα καίει η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη με το πιο δύσκολο ενεργό μέτωπο να μαίνεται βόρεια του οικισμού Νίψα.

Ειδικότερα, σήμερα τα δύο μεγάλα ενεργά μέτωπα εντοπίζονται στην Νίψα, όπου εκεί η αντιμετώπιση της φωτιάς ήταν πολύ δύσκολη γιατί ήταν σε δύσβατο σημείο.

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι στο Μοναστηράκι, όπου εκεί οι κάτοικοι κατάφεραν με τους πυροσβέστες να σβήσουν την φωτιά μόλις 2χλμ πριν να φθάσει στα πρώτα σπίτια.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην Αλεξανδρούπολη είναι ότι οι καπνοί που έχουν δημιουργηθεί από τις πυρκαγιές είναι ορατοί από την Λήμνο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Νέα Πέραμος: Τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρει...

Εκτιμάται πως ανήκει σε 27χρονο αγνοούμενο. Ένα θρίλερ βρίσκεται σε...

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την...

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Νέα Πέραμος: Τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρει...

Εκτιμάται πως ανήκει σε 27χρονο αγνοούμενο. Ένα θρίλερ βρίσκεται σε...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού

Για να εφαρμοστούν οι ρυθμίσεις του στις επόμενες βουλευτικές...

Παπούρα: Ωμή και άμεση κυβερνητική παρέμβαση καταγγέλλουν οι αρχαιολόγοι

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΕΑ για την κάθοδο του πρωθυπουργού...

Νέα Πέραμος: Τραύματα από πυροβόλο όπλο φέρει η σορός του άνδρα που εντοπίστηκε σε ρέμα

Εκτιμάται πως ανήκει σε 27χρονο αγνοούμενο. Ένα θρίλερ βρίσκεται σε...

Έρχεται απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στη «Βιολάντα»

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00...