Ρέθυμνο: Άρθρο του Κώστα Δανδουλάκη για τις Περιφερειακές εκλογές

Ρέθυμνο: Άρθρο του Κώστα Δανδουλάκη για τις Περιφερειακές εκλογές . Οι Περιφερειακές Εκλογές την 26 Μαΐου, αποτελούν

       Οι  Περιφερειακές Εκλογές την 26 Μαΐου, αποτελούν για μένα πρόκληση και πρόσκληση συμμετοχής και προσφοράς στη Περιφέρεια Κρήτης.

Η κοινωνική μου πορεία ως πολίτης και από τις όποιες θέσεις ευθύνης μου εμπιστεύτηκε η πολιτεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό είχε γνώμονα τον σεβασμό και την προσφορά στον άνθρωπο.

Στην πολιτική μου πορεία δεν ακολουθώ την πολιτική του χθες που δυστυχώς κάποιοι εφαρμόζουν και σήμερα, αλλά υπηρέτησα και υπηρετώ τον πολιτικό πολιτισμό, πιστεύοντας πάντοτε στην πολιτική της ειλικρίνειας και του μέτρου που δεν στοχεύει στη δημιουργία εντυπώσεων αλλά στο αποτέλεσμα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Ως Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης σε συνεργασία με τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους κατά την τρέχουσα Περιφερειακή θητεία στηρίξαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που έχει ανάγκη και απαιτεί η Κρήτη μας,  χωρίς να υπολογίσουμε τυχόν πολιτικό κόστος και να μείνουμε στα τετριμμένα της στείρας και ξύλινης αντιπαράθεσης, συμβάλλοντας στην ήπια και εποικοδομητική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Παρά την σαφή και πραγματική στήριξη της παράταξης μας στην σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν προχώρησε και ούτε καν δρομολόγησε κανένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο όπως :

α) ΒΟΑΚ, Κάθετοι Οδικοί Άξονες ( Αμαριώτικος Δρόμος – Χαρακτηρισμός Αγιοβασειλειώτικου δρόμου ως Διευρωπαϊκού ), ΝΟΑΚ, Κόμβοι κ.τ.λ.

β) Δεν λήφθηκε μέριμνα αντιμετώπισης της λειψυδρίας.                                          Ανυπαρξία Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων σε επίπεδο Κρήτης αναφορικά με την κατασκευή νέων φραγμάτων αν και υπάρχουν μελέτες π.χ. Εκτροπή φράγματος Πλατύ, Έλλειψη δεξαμενών, δικτύων και δεν αξιοποιήθηκαν εκατομμύρια κυβικά νερού του φράγματος των ποταμών.

γ) Δεν ασχολήθηκε με την Εφαρμογή Χωροταξικού Κρήτης  – Χρήσεις Γης, γεγονός αποτρεπτικό για τους επενδυτές.

δ) Δεν στήριξε την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδυνάμου στην Κρήτη.

ε) Δεν έλαβε ενεργό πρωτοβουλία στην διευθέτηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε επίπεδο Κρήτης.

ζ) Δεν υπήρξε καμιά προοπτική για κατασκευή ή αναβάθμιση των Πυλών Εισόδου της Κρήτης  (Λιμάνια, Αεροδρόμια, Μαρίνες.)

στ) Δεν επετεύχθη διασύνδεση Πρωτογενή και Τουριστικού Τομέα για την διάθεση και προβολή των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Η αναποτελεσματικότητα στα παραπάνω έχει ως συνέπεια η Προεκλογική Ατζέντα για τα μεγάλα Αναπτυξιακά Έργα της Κρήτης 2019 είναι ίδια με εκείνη του 2014 και του 2010.

Γι’ αυτό και ο τόπος μας έχει ανάγκη από ένα νέο όραμα μια νέα αρχή, με μια πραγματική αλλαγή στον τρόπο αποτελεσματικής διαχείρισης για την δρομολόγηση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων προκειμένου  να καταστεί η Κρήτη υπόδειγμα βιώσιμης περιφερειακής ανάπτυξης, ανάλογης της δυναμικής που διαθέτει και της υποχρέωσης να τα θέσει όλα αυτά στην διάθεση και υπηρεσία του πολίτη.

Έτσι λοιπόν με τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη που αποτελεί μια αξιόλογη, δυναμική προσωπικότητα, με όραμα και σχέδιο θα πάμε στις Εκλογές της  26ης  Μαΐου την ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Κώστας Δανδουλάκης

Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Ρεθύμνης

Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ”

Τα σχόλια είναι κλειστά.