Ρέθυμνο: Δωρεάν η συμμετοχή στους Αρκάδιους Αγώνες φέτος

Ημερομηνία:

Οι διοργανωτές των Αρκάδιων Αγώνων με ανακοίνωση τους τονίζουν πως φέτος η συμμετοχή στους αγώνες, καθώς επίσης και η μεταφορά των αθλητών από Χανιά, Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο θα είναι δωρεάν.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη χρονιά, μετά από έντονες διαμαρτυρίες αθλητών, τα Παραπολιτικά Κρήτης, με αποκλειστικό ρεπορτάζ, έφεραν το θέμα στην επιφάνεια για να ακουστούν οι προβληματισμοί των δρομέων και να βρεθεί μια λύση, ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν χωρίς πικρία στον αγώνα, αποδίδοντας τιμή στη θυσία των προγόνων μας στο Αρκάδι.

Το ζήτημα της επιβολής του αντιτίμου για το πακέτο συμμετοχής των δρομέων, πήρε διαστάσεις, αφού εκτός από τους διαμαρτυρόμενους δρομείς, σημειώθηκαν και αντιδράσεις από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους. Το περσινό ρεπορτάζ που ανέδειξε το θέμα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Ένα χρόνο μετά, η διοργάνωση ανακοινώνει ότι κανένας δρομέας δε θα πληρώσει αντίτιμο για τη συμμετοχή του. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο μαζικός αθλητισμός οφείλει να είναι μια δραστηριότητα που προσφέρεται ελεύθερα! Γι αυτό το λόγο η συμμετοχή στους φετινούς Αρκάδιους Αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Το ίδιο ισχύει και για την μεταφορά των αθλητών από Χανιά, Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο”.

Οφείλουμε όλοι μαζί να επικροτούμε τέτοιες διαδικασίες και αποφάσεις. Όλη η ουσία μιας διαμαρτυρίας, ενός ρεπορτάζ, μιας φωνής που θέλει και πρέπει να ακουστεί, στοχεύει στο θετικό αποτέλεσμα, σε μια λύση. Και αυτή η λύση δόθηκε στην αμέσως επόμενη διοργάνωση, αφού οι αρμόδιοι απέδειξαν πως σκοπός τους είναι να τιμήσουν της επέτειο του Αρκαδίου, και όλοι οι συμμετέχοντες να είναι μια μεγάλη ομάδα που θα ενώνει τον αθλητισμό με μια πολύχρονη ιστορική παράδοση του Ρεθύμνου.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Την τρίμηνη παράταση της θητείας των...

Έως τις 31 Μαρτίου του 2026 παρατείνεται η θητεία...

Συγχαρητήρια Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας...

Με αφορμή την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Κρήτης ...

Δήμος Ρεθύμνης:Την τρίμηνη παράταση της θητείας των...

Έως τις 31 Μαρτίου του 2026 παρατείνεται η θητεία...

Συγχαρητήρια Δήλωση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κας Μαρίας...

Με αφορμή την εκλογή των νέων Μητροπολιτών Κρήτης ...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήλωση Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για νέο αεροδρόμιο Καστελίου

Μετά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο...

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Δήμου Χερσονήσου

Σε μια ζεστή και εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις...

Αποκάλυψη – Στη Γερμανία βρίσκεται η Λόρα – Ταξίδεψε την πρώτη ημέρα της εξαφάνισής της

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι έβγαλε εισιτήριο για Φρανκφούρτη...