Ρέθυμνο : Ενδιαφέρουσες προτάσεις από ένα πολυχώρο δημιουργικής απασχόλησης ΧΩΡΑφι

Πολυτροπικά Δημιουργικά Εργαστήρια για παιδιά από 4 ετών

Κάθε Σάββατο πρωί στο ΧΩΡΑφΙ, ξεδιπλώνονται οι δημιουργικές ιστορίες μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, κάθε φορά!
Αφηγήσεις με λόγο ή χωρίς, με μουσική ή χωρίς, με φως ή χωρίς φως, με πρωταγωνιστές εμάς ή τα ίδια τα παιδιά, με κούκλες ή μαριονέτες, όλες έχουν ένα κοινό σημείο:
Είναι αφηγήσεις που προσφέρουν στα παιδιά σημαντικά εφόδια τόσο σε γνωστικό, όσο και σε συναισθηματικό, αισθητηριακό, κινητικό, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο!

Τις αφηγήσεις μας ακολουθεί ένα Πολυτροπικό Δημιουργικό Εργαστήρι, το οποίο εμπνέεται από την εκάστοτε ιστορία και αποσκοπεί τόσο στην καλλιέργεια της Δημιουργικότητας και της Φαντασίας, όσο και στην καλλιέργεια της Λεπτής Κινητικότητας, της Ιδιοδεκτικότητας, στην ενδυνάμωση της Αγάπης για τις Τέχνες, στο χτίσιμο της Αυτοπεποίθησης στις δυνάμεις μας και στις δεξιότητές μας.

Κείμενο, εικόνα, πηλός, χαρτί, μια πατάτα κι ένα μαρούλι, γύψος, μαράκες και ξυλόφωνα, χαρτοπολτός, πινέλα, μακαρόνια, ζωγράφοι, γλύπτες, σκαντζόχοιροι, ξυλοπόδαροι, όλοι και όλα μπορούν να συνυπάρξουν μέσα σε μία πολυτροπική αφήγηση!

Στα Πολυτροπικά Δημιουργικά Εργαστήρια τα παιδιά καλλιεργούν τη δημιουργικότητα τους, εμπλουτίζουν το λόγο και τη σκέψη τους, κι έτσι γνωρίζουν καλύτερα τον κόσμο και τον εαυτό τους!
Ταξιδέουν σε κόσμους μαγικούς, ονειρεύονται και γεμίζουν από εικόνες και χρώματα, που δεν υπάρχουν αλλού πάρα μόνο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και που είναι τόσο απαραίτητα για την πληρέστερη πραγμάτωση του δυναμικού και των δυνατοτήτων τους!

Σας περιμένουμε με χαρά!

Κρατήσεις θέσεων με μήνυμα στη σελίδα μας ή στο τηλέφωνο 6974 335213.

Αναπτυξιακά Πολυαισθητηριακά Μονοπάτια για βρέφη και νήπια

Κάθε Πέμπτη πρωί, 10:30-11:30, γονείς και μικράκια θα συναντιόμαστε στο ΧΩΡΑφΙ και θα ζούμε μοναδικές στιγμές!

Τα Αισθητηριακά και Αναπτυξιακά Μονοπάτια αποτελούν ένα παιδαγωγικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό πρόγραμμα για βρέφη από 10 μηνών έως νήπια 2,5 ετών και τις μαμάδες- φροντιστές τους.
Μέσα σε ένα πλούσιο σε ερεθίσματα πρόγραμμα, τα μικρά μας θα εμπλουτίσουν τη γλώσσα και το λεξιλόγιό τους, θα καλλιεργήσουν τη λογικομαθηματική τους σκέψη και τις διανοητικές τους δυνάμεις. Η μουσικοκινητική αγωγή θα προσφέρει στα παιδιά ένα ευχάριστο πεδίο επαφής με το μουσικό κόσμο, το τραγούδι, το χορό και τις αφηγήσεις κι όλα αυτά μαζί θα συμβάλλουν σημαντικά στη νοητική, συναισθηματική, ηθική, ψυχοκινητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας. Μέσα στο πρόσφορο πεδίο των τεχνών θα μπορέσουμε να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε, να πειραματιστούμε και να ανακαλύψουμε τον κόσμο γύρω μας.

Οι αισθητητριακές ασκήσεις θα είναι ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος μας καθώς σε αυτή την ηλικία, τα βρεφάκια και τα νήπια εξερευνούν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους.

Βασισμένο στις αρχές της βιωματικής και της παιγνιώδους μάθησης το Αισθητηριακό Παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο τα παιδιά χρησιμοποιούν όλες τις αισθήσεις τους για να παίξουν. Ακούνε, αισθάνονται, αγγίζουν, μυρίζουν, έρχονται σε επαφή με νέα υλικά, υφές, χρώματα, σχήματα, μυρωδιές!

Τα οφέλη του αισθητηριακού παιχνιδιού είναι πάρα πολλά! Ενισχύει τη φυσική περιέργεια των παιδιών, ασκεί τη λεπτή και αδρή τους κινητικότητα, καλλιεργεί τη λογική και μαθηματική σκέψη, ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και τα βοηθάει στην έκφραση, στην κοινωνικοποίηση και στην κατανόηση του κόσμου μέσα από την ασφαλή εξερεύνησή του, μετατρέποντας την νέα πληροφορία σε γνώση.

Με μουσικές και τραγούδια, με αφηγήσεις και αναγνώσεις, με μαθηματικές δραστηριότητες και πρωτογραφικές ασκήσεις βασισμένες στην τέχνη αλλά και με πολυποίκιλα αισθητηριακά υλικά, θα ξεδιψάσουμε την περιέργεια, την αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητά μας!
Σας καλούμε να μοιραστούμε μαζί μια ζεστή, ποιοτική και πλούσια σε ερεθίσματα χρονιά, μαζί με τα μικράκια μας!

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6974335213.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ με τον Βαγγέλη Λιοδάκη

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Βαγγέλη Λιοδάκη, που ξεκινούν την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου στο ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών.
Ο Βαγγέλης Λιοδάκης, είναι απόφοιτος της «Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης» του Ωδείου Αθηνών κι εργάζεται επαγγελματικά ως ηθοποιός από το 1984, με σημαντική εμπειρία στο Θέατρο (πάνω από 50 θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό), στον Κινηματογράφο, στην Τηλεόραση, στην Αφήγηση, στο Ραδιόφωνο, στη Διαφήμιση, αλλά και στην Εμψύχωση και Σκηνοθεσία Θεατρικών Ομάδων.

Τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, αλλά και σε όλους όσους θέλουν να διερευνήσουν και να ανακαλύψουν βαθύτερα μέρη του εαυτού τους μέσω της Τέχνης του Θεάτρου, να βελτιώσουν τα εκφραστικά τους μέσα και να διευρύνουν τις υποκριτικές τους ικανότητες.

Στα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΘΕΑΤΡΟΥ θα μυηθούμε βαθύτερα στην Υποκριτική Τέχνη, με εφαρμογή διαφορετικών θεατρικών μεθόδων, προσαρμοσμένες κάθε φορά στις ανάγκες των συμμετεχόντων.
Στοιχεία Ορθοφωνίας, Σκηνικής Παρουσίας και Κίνησης, Αυτοσχεδιασμός, Ψυχοσωματικές διαδικασίες για το χτίσιμο του Χαρακτήρα και την εμβάθυνση στο Ρόλο, Μονόλογοι και τρόποι προσέγγισης τους, Ανακάλυψη του «θησαυρού» των κειμένων, είναι μερικά από τα θέματα στα οποία θα ασχοληθούν οι συμμετέχοντες.

Η Νεφέλη Κτιστάκη στην Διδασκαλία Κίνησης και ο Μανώλης Ανδρέου στη Διδασκαλία Μουσικής, θα συμβάλλουν ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μεγαλύτερη και όσο το δυνατόν ολοκληρωμένη εμπειρία θεατρικής δράσης.

Ο Βαγγέλης Λιοδάκης προσφέρει επίσης ιδιαίτερα μαθήματα προετοιμασίας σε υποψήφιους δραματικών σχολών.

Οι συναντήσεις θα είναι εβδομαδιαίες, 4ωρες, κάθε Παρασκευή στις 19:30, στο ΧΩΡΑφΙ, Κονδυλάκη 10, στο Ρέθυμνο.

Έναρξη: Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Κόστος: 40 ευρώ/μήνα (4 συναντήσεις)

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: τηλ. 6977 404305

Τα σχόλια είναι κλειστά.