Ρέθυμνο: Δωρεάν η συμμετοχή στους Αρκάδιους Αγώνες φέτος

Ρέθυμνο: Δωρεάν η συμμετοχή στους Αρκάδιους Αγώνες φέτος

Οι διοργανωτές των Αρκάδιων Αγώνων με ανακοίνωση τους τονίζουν πως φέτος η συμμετοχή στους αγώνες, καθώς επίσης και η μεταφορά των αθλητών από Χανιά, Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο θα είναι δωρεάν.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη χρονιά, μετά από έντονες διαμαρτυρίες αθλητών, τα Παραπολιτικά Κρήτης, με αποκλειστικό ρεπορτάζ, έφεραν το θέμα στην επιφάνεια για να ακουστούν οι προβληματισμοί των δρομέων και να βρεθεί μια λύση, ώστε να μπορούν όλοι να συμμετέχουν χωρίς πικρία στον αγώνα, αποδίδοντας τιμή στη θυσία των προγόνων μας στο Αρκάδι.

Το ζήτημα της επιβολής του αντιτίμου για το πακέτο συμμετοχής των δρομέων, πήρε διαστάσεις, αφού εκτός από τους διαμαρτυρόμενους δρομείς, σημειώθηκαν και αντιδράσεις από αρκετούς δημοτικούς συμβούλους. Το περσινό ρεπορτάζ που ανέδειξε το θέμα μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Ένα χρόνο μετά, η διοργάνωση ανακοινώνει ότι κανένας δρομέας δε θα πληρώσει αντίτιμο για τη συμμετοχή του. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

“Ο μαζικός αθλητισμός οφείλει να είναι μια δραστηριότητα που προσφέρεται ελεύθερα! Γι αυτό το λόγο η συμμετοχή στους φετινούς Αρκάδιους Αγώνες είναι ΔΩΡΕΑΝ. Το ίδιο ισχύει και για την μεταφορά των αθλητών από Χανιά, Άγιο Νικόλαο και Ηράκλειο”.

Οφείλουμε όλοι μαζί να επικροτούμε τέτοιες διαδικασίες και αποφάσεις. Όλη η ουσία μιας διαμαρτυρίας, ενός ρεπορτάζ, μιας φωνής που θέλει και πρέπει να ακουστεί, στοχεύει στο θετικό αποτέλεσμα, σε μια λύση. Και αυτή η λύση δόθηκε στην αμέσως επόμενη διοργάνωση, αφού οι αρμόδιοι απέδειξαν πως σκοπός τους είναι να τιμήσουν της επέτειο του Αρκαδίου, και όλοι οι συμμετέχοντες να είναι μια μεγάλη ομάδα που θα ενώνει τον αθλητισμό με μια πολύχρονη ιστορική παράδοση του Ρεθύμνου.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.