Ρέθυμνο:Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου από το 2ο ΕΠΑΛ .

Ημερομηνία:

Οι υποψήφιοι πρέσβεις του 2ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου τίμησαν την «Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου»
Π

Δερματολόγο Αφροδισιολόγο. Οι μαθητές, στα πλαίσια του προγράμματος «Υποψήφιο Σχολείο Πρέσβης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδειξαν για ακόμα μια φορά την ευαίσθητη και αλληλέγγυα πλευρά του εαυτού τους, πήραν τη συνέντευξη και έφτιαξαν ένα βίντεο που θα προβληθεί σε όλο το σχολείο και την τοπική κοινωνία. Στόχος ήταν τόσο να ενημερωθούν επιστημονικά οι ίδιοι αλλά και να ευαισθητοποιήσουν και να αφυπνίσουν και τους γύρω τους.
Ο γιατρός με μεγάλη προθυμία αποδέχθηκε την πρόσκληση του 2ου ΕΠΑΛ και απάντησε στις ερωτήσεις των μαθητών. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον καρκίνο του δέρματος και τα συμπτώματα τα οποία πρέπει να μας θορυβήσουν και να απευθυνθούμε ένα ειδικό Δερματολόγο. Επίσης έδωσε συμβουλές για τα άτομα σε νεαρή ηλικία σχετικά με την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.
Το μήνυμα του γιατρού: “Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Οι νέοι και οι έφηβοι να απολαμβάνουν και να χαίρονται τον ήλιο με σύνεση & προστασία! Σε οποιαδήποτε ανησυχητικά συμπτώματα στο δέρμα τους να επισκέπτονται έναν ειδικό γιατρό Δερματολόγο ”
Σε μήνυμά της, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα ζητά η μάχη κατά του καρκίνου να παραμείνει μέτωπο πρώτης γραμμής για την ΕΕ και ανέφερε «σήμερα , τη Μέρα κατά του Καρκίνου, ενωνόμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν από τους μεγαλύτερους εχθρούς μας. Έναν εχθρό που δεν γνωρίζει σύνορα, φύλο ή ηλικία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση μάχεται δεκαετίες τώρα ενάντια στον καρκίνο. Το Ευρωκοινοβούλιο ηγείται σε αυτήν τη μάχη και η Ευρώπη έχει ένα ισχυρό πλάνο νίκης απέναντι στον καρκίνο».
Τέλος, να ευχαριστήσουμε θερμά τον Κο Επιτροπάκη Γεώργιο, Ειδικό Ιατρό Δερματολόγο Αφροδισιολόγο για τις πολύτιμες συμβουλές του καθώς και για την συμβολή του στη δράση μας ως “Υποψήφιο σχολείο Πρέσβης “του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Οι ευχαριστίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και...

Ολοκληρώθηκε, για ακόμη μία χρονιά, με επιτυχία η δράση...

Δήμος Μυλοποτάμου:Υποβολή αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση πρώτων...

Ο Δήμος Μυλοποτάμου καλεί τους πολίτες που επλήγησαν από...

Δήμος Ρεθύμνης:Οι ευχαριστίες της Κοινωνικής Υπηρεσίας και...

Ολοκληρώθηκε, για ακόμη μία χρονιά, με επιτυχία η δράση...

Δήμος Μυλοποτάμου:Υποβολή αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση πρώτων...

Ο Δήμος Μυλοποτάμου καλεί τους πολίτες που επλήγησαν από...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για 20 σκευάσματα αδυνατίσματος

Σε όλα τα δείγματα που ελέγχθηκαν ανιχνεύθηκε σιβουτραμίνη, ουσία...

ΟΣΔΕ 2026: Δύο εβδομάδες παράταση για τους αγρότες – Τι αλλάζει σε ΑΤΑΚ και ΚΑΕΚ

Έως την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2026 παρατείνεται η προθεσμία...

Τουριστική γέφυρα Ελλάδας – Κίνας: Στο επίκεντρο η προβολή νέων προορισμών

Η ενίσχυση του τουρισμού Ελλάδας-Κίνας με έμφαση σε προβολή...

Ανατροπή με τη στρατιωτική θητεία: Χιλιάδες στρατεύσιμοι αντί για Νοέμβριο καλούνται το 2027

Αλλαγή στον προγραμματισμό της στρατιωτικής τους θητείας διαπιστώνουν πολλοί...