Ρέθυμνο : Εκδήλωση «Οι γυναίκες του σήμερα …ΜΙΛΟΥΝ» και ξενάγηση στην Εικαστική Έκθεση, στο ‘Σπίτι Πολιτισμού’

Ημερομηνία:

Οι Γυναίκες συνομιλούν με την Τέχνη αλλά και με όλους εμάς, μέσω της Τέχνης! Οι 23 καλλιτέχνες οι οποίες συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση εικαστικών με τίτλο «ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ», δημιούργησαν τα έργα τους πάνω σε ενδύματα του ανθρώπινου σώματος αλλά και της οικίας του, εντυπωσιάζοντας την πρωτοτυπία και την αρτιότητα της τεχνικής τους. Η Έκθεση είναι αφιερωμένη στους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για την ισότητα και την εξάλειψη της πατριαρχίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την π. Τρίτη 11 Μαρτίου στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο. Η Εικαστική Έκθεση θα είναι επισκέψιμη καθημερινά από τις 18.00 έως τις 22.00, με ελεύθερη είσοδο για όλους/-ες μέχρι και το Σάββατο 22 Μαρτίου 2025.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης «κατ-ART-ι» με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης.

Έχει σημασία να αναφερθεί ότι το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις που αξίζουν τη συμμετοχή μας.

Ήδη, το π. Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου, το κοινό απόλαυσε την performance χορού ‘buto’ από την Elisa Bennati καθώς και την αφηγηματική παράσταση «Μαχαίρια στα μαλλιά» από τον Στέλιο Πελασγό.

Την Τρίτη 18 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο «Σπίτι Πολιτισμού», προγραμματίζεται ξενάγηση στην Έκθεση από την Εικαστικό Μαρία Τσουκνάκη ενώ στις 8 το βράδυ διοργανώνεται συζήτηση με τίτλο «Οι γυναίκες του σήμερα …ΜΙΛΟΥΝ».

Στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης θα τοποθετηθούν εκπρόσωποι φορέων για τις προκλήσεις και τις κατακτήσεις των γυναικών σήμερα:
• Η κ. Αμαλία Χριστουλάκη/ Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης, θα επικεντρωθεί στην εισήγησή της, στις προσπάθειες των γυναικών να ανταπεξέλθουν στην ενδοοικογενειακή βία.

• Η κ.Μαρία Τσουκνάκη/ Πρόεδρος του Συλλόγου «κατARTι», θα αναφερθεί στη γυναικεία παρουσία στο εικαστικό γίγνεσθαι των τελευταίων δεκαετιών.

• Η κ. Υβόν Κοσμά/ Επίκουρη καθηγήτρια Κοινωνιολογίας και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα μιλήσει για τις «Έμφυλες αναπαραστάσεις στην τέχνη».
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ανοιχτή συζήτηση.

Τέλος, το Σάββατο 22 Μαρτίου , οι διοργανωτές προσκαλούν τις/τους συμπολίτισσες /-ες στο χώρο της Έκθεσης , από τις 7.30 μμ, για να λάβουν μέρος στο κλείσιμο της Έκθεσης με δράσεις έκπληξη!

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σεμινάρια εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για παιδιά και...

Ελαιόλαδο: παίζουμε… δοκιμάζουμε… ανακαλύπτουμε! Όταν το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο της...

«Από το Βορρά στο Νότο – Στα...

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 18:00 τα εγκαίνια Την ατομική...

Σεμινάρια εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για παιδιά και...

Ελαιόλαδο: παίζουμε… δοκιμάζουμε… ανακαλύπτουμε! Όταν το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο της...

«Από το Βορρά στο Νότο – Στα...

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 18:00 τα εγκαίνια Την ατομική...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σεμινάρια εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου για παιδιά και γονείς στο Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας

Ελαιόλαδο: παίζουμε… δοκιμάζουμε… ανακαλύπτουμε! Όταν το Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο της...

Εορτολόγιο 31 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα Σάββατο, 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...

Ο εφιάλτης της κλιματικής κρίσης για την Κρήτη είναι εδώ: Ξηρασία, αυξημένες θερμοκρασίες και υδροστρόβιλοι

Ξηρασία, αυξημένες θερμοκρασίες, σιφώνες, υδροστρόβιλοι, πίεση στα υπόγεια νερά...