Ρέθυμνο:Έργα σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου επισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης

Ημερομηνία:

Επίσκεψη σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, όπου εκτελούνται έργα σε οδικά τμήματα και σε γέφυρες από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, πραγματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης, κα Μαρία Λιονή, συνοδευόμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και παρουσία των Προέδρων των τοπικών κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα, η κα Λιονή μετέβη στο τμήμα Άγιος Σύλλας – Δαμαβόλου – Άγιος Μάμας, στο οποίο εκτελούνται διαπλατύνσεις, επεκτάσεις τεχνικών, κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε όσα τμήματα υπήρχαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις. Σε όλα τα τμήματα ανάμεσα στους οικισμούς έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου.

Στη συνέχεια το Κλιμάκιο επισκέφτηκε τη νέα γέφυρα της Αγιάς, με την κατασκευή της οποίας αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της διέλευσης μεγάλων οχημάτων στην περιοχή, τις γέφυρες στο Χάνι Αλεξάνδρου, στα Μουρτζανά και στο Γαράζο στις οποίες έχει γίνει αποκατάσταση των βάθρων. Ο συνολικός προϋπολογισμός των παραπάνω έργων είναι 2.200.000 €. Επίσης εντός των ημερών θα γίνει η αποκατάσταση της γέφυρας στο Μπραχίμο στο Πέραμα, ενώ για τη διαπλάτυνση των δύο γεφυρών στην περιοχή Αγίου Σύλλα επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ανάθεσης της σχετικής μελέτης.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι όσον αφορά στην εργολαβία, που προβλέπει αντίστοιχες αποκαταστάσεις στο δρόμο Πέραμα-Χουμέρι-Άγιος Μάμας-Άγιος Ιωάννης, έχει αναδειχθεί ανάδοχος και βρίσκεται σε φάση συμβασιοποίησης.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης:Ενημερωση πολιτών για την υποχρέωση καθαρισμού...

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2026 Υποχρέωση δήλωσης και καθαρισμού οικοπέδων από...

Ρέθυμνο: Ο Μυλοπόταμος και η Αγιά τίμησαν...

Στο πλαίσιο μιας πανηγυρικής εκδήλωσης τιμήθηκε από τον Δήμο...

Δήμος Ρεθύμνης:Ενημερωση πολιτών για την υποχρέωση καθαρισμού...

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2026 Υποχρέωση δήλωσης και καθαρισμού οικοπέδων από...

Ρέθυμνο: Ο Μυλοπόταμος και η Αγιά τίμησαν...

Στο πλαίσιο μιας πανηγυρικής εκδήλωσης τιμήθηκε από τον Δήμο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δήμος Πλατανιά:Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στον Κυπάρισσο

«Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στον Κυπάρισσο, του Δήμου...

Χανιά:Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Πολύ Μικρού Μήκους Τετάρτη 10 Ιουνίου...

«ΑΡΙΑΔΝΗ 2026»: Άσκηση Πολιτικής Προστασίας στις 04/06 στο Δημαρχείο Χανίων

Ο Δήμος Χανίων, μέσω του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας,...