Ρέθυμνο:Εργο λειτουργικής και αισθητικής ανάπλασης, εκτελεί ο Δήμος Ρεθύμνης στην περιοχή γύρω από το 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου.

Ημερομηνία:

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης της περιοχής γύρω από το 2ο Γυμνάσιο- Λύκειο με τις οποίες θα ενισχυθεί η ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις των μαθητών.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 630.490 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και πόρους του Δήμου, με συμβατικό χρόνο ολοκλήρωσης των εργασιών τους 9 μήνες.
Ειδικότερα, με το συγκεκριμένο έργο θα αναδιαμορφωθεί πλήρως η περιοχή, εμβαδού 13.800 m2, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της πόλης του Ρεθύμνου και αποτελείται από 4 δρόμους που περιβάλλουν το σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου, με ανασχεδιασμό και ανακατανομή χρήσεων ώστε να βελτιωθεί στο σύνολό της η λειτουργία του δημόσιου χώρου.
Οι σχεδιαστικές επιλογές οργανώθηκαν με γνώμονα την προώθηση των αρχών της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και της ασφάλειας για τον πεζό και για τους χρήστες του σχολείου.
Συγκεκριμένα, η μελέτη περιλαμβάνει:

1. Οργάνωση των πεζοδρομίων, των διαβάσεων και της σήμανσης σύμφωνα με τις
προδιαγραφές της νομοθεσίας για την προσβασιμότητα και την ασφάλεια των πεζών.
2. Προστασία της κίνησης των πεζών
3. Εκτεταμένη μονοδρόμηση όλων των οδών περιμετρικά του σχολείου ώστε να διευθετείται η κυκλοφορία με ασφάλεια και να δημιουργείται ικανός χώρος για πεζοδρόμια.
4. Βιοκλιματική αναβάθμιση της περιοχής με την οργάνωση και ενίσχυση φύτευσης όπου είναι γεωμετρικά εφικτό.
5. Εγκατάσταση στον δημόσιο χώρο του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού που θα ενισχύσει και θα υποστηρίξει την χρήση του (τραπεζόπαγκοι, κερκίδες, μονόζυγα, υπαίθριο γυμναστήριο, καλαθάκια απορριμμάτων , καθιστικά παγκάκια, παρκινγκ ποδηλάτων , κτλ)
6. Αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού σε όλο το μήκος του άξονα των οδών με κατάλληλα φωτιστικά εξοικονόμησης ενέργειας.
7. Χρήση υλικών κατασκευής κατάλληλων με τον χαρακτήρα της περιοχής αλλά και σε συνάφεια με τα υφιστάμενα υλικά των πρόσφατων αναπλάσεων με στόχο την ομοιογενή εικόνα του δημόσιου χώρου.
8. Διαμόρφωση οργανωμένων χώρων στάθμευσης οχημάτων, μηχανών και ποδηλάτων καθώς και στάθμευση για άτομα με αναπηρία.
9. Διαμόρφωση τριών μικρών πάρκων γειτονιάς με πρόσβαση και χρήση τόσο εξωτερικά όσο και από το σχολείο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πανέτοιμο το Ρέθυμνο για ενόψει κορύφωσης των...

Πανέτοιμο το Ρέθυμνο, αναμένει τους επισκέπτες του για τις...

Τσικνοπέμπτη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

12 Φεβρουαρίου 2026 Γεμάτη με ωραίες συναντήσεις ήταν η Τσικνοπέμπτη...

Πανέτοιμο το Ρέθυμνο για ενόψει κορύφωσης των...

Πανέτοιμο το Ρέθυμνο, αναμένει τους επισκέπτες του για τις...

Τσικνοπέμπτη στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

12 Φεβρουαρίου 2026 Γεμάτη με ωραίες συναντήσεις ήταν η Τσικνοπέμπτη...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πανέτοιμο το Ρέθυμνο για ενόψει κορύφωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Πανέτοιμο το Ρέθυμνο, αναμένει τους επισκέπτες του για τις...

Με 158 “ναι” πέρασε το νομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε με 158 «υπέρ» έναντι 134 «κατά»...

Μνήμη: Υπάρχει τρόπος να μην ξεχνάμε τίποτα – Τα κόλπα που βοηθούν

Χάνετε συχνά κλειδιά, κινητό ή πορτοφόλι; Ειδικοί εξηγούν γιατί...

Λίγες νεφώσεις και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στην Κρήτη

Αναλυτική πρόγνωση. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, αναμένονται...