Ρέθυμνο:Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς 2024

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Κέντρου μας, αποφάσισε την συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία που αποφάσισε η ΓΣΕΕ για την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, την Μ.ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2024, προκειμένου η εργατική τάξη να αποδώσει φόρο τιμής στην ιστορία, τους αγώνες και τους νεκρούς της.

Σήμερα εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης που έχει φέρει τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας, αναδεικνύεται ο αναντικατάστατος ρόλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος στην υπεράσπιση των συμφερόντων της Εργατικής Τάξης.
Απεργούμε και εκφράζουμε με κάθε τρόπο την εναντίωσή μας σε κάθε ελαστική μορφή εργασίας, σε μειώσεις μισθών, στην κατάργηση του 8ωρου και σε κάθε καταστρατήγηση των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Ζητούμε την εκπόνηση σχεδίου ουσιαστικής στήριξης της μισθωτής εργασίας για το άμεσο μέλλον, με γνώμονα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας αλλά και την προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των συνταξιούχων, για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της ακρίβειας. Απαιτούμε προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και μέτρα πρόληψης στους χώρους εργασίας.
Καλούμε τα Σωματεία μας με τις ενέργειες, τις παρεμβάσεις και τη συμμετοχή τους, να στείλουν ηχηρό μήνυμα την Ημέρα της Πρωτομαγιάς, ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δεν διαπραγματεύονται.

H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 στις 11 το πρωί, με κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ στην Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς και έπειτα στο μνημείο του ΗΛΙΑ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗ (ΛΟΥΗ ΤΙΚΑ) στην Μαρίνα Ρεθύμνου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΖΗΤΩ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 1ης ΜΑΪΟΥ!

Τα σχόλια είναι κλειστά.