Ρέθυμνο : Μεγάλη οικονομική καταστροφή η ακύρωση του Καρναβαλιού

Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι: Έως τα 15 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η «χασούρα» για το Ρέθυμνο

Μεμονωμένα θα κρατήσουν ζωντανή την πόλη το τριήμερο – Μεγάλος προβληματισμός για τις τεράστιες απώλειες στην αγορά

Ραντεβού για την αποκριά του 2021 έδωσαν οι καρναβαλιστές του Ρεθύμνου, έπειτα από την απόφαση του υπουργού Υγείας να ακυρωθούν όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις της χώρας, λόγω κορωνοϊού.

Κατά την χθεσινοβράδυνη έκτακτη συνεδρίαση της ολομέλειας των καρναβαλικών ομάδων – που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα- αποφασίστηκε επίσης ότι παρά την ακύρωση κάθε οργανωμένης καρναβαλικής δράσης, το τριήμερο της αποκριάς, οι καρναβαλιστές θα κρατήσουν την πόλη «ζωντανή», αποδεικνύοντας ότι το Ρέθυμνο είναι ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός ακόμα και στην διάρκεια του χειμώνα.

Ωστόσο, ο απολογισμός για τις οικονομικές «πληγές» που άνοιξε η ακυρωτική αυτή απόφαση, αναμένεται να γίνει αμέσως μετά τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

Μετά το πρώτο σοκ που υπέστησαν όλοι, αφού και το ρεθεμνιώτικο καρναβάλι έπεσε «θύμα» του κορωνοϊού, η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Πόπη Δινιακού ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης την ακύρωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων του δήμου Ρεθύμνου.

Κατά την μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας των καρναβαλικών ομάδων και της οργανωτικής επιτροπής που διεξήχθη σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, οι καρναβαλιστές αποφάσισαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους με την ίδια θεματική για την αποκριά του 2021, αφού κάθε πρόταση περί διεξαγωγής της διοργάνωσης μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου, απλά δεν εγκρίθηκε.

Τα μέλη των ομάδων, που εξέτασαν με σχολαστικότητα την επίμαχη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που μεταξύ άλλων προβλέπει ακόμα και ποινή φυλάκισης για τους «ανυπάκουους» καρναβαλιστές, κατέληξαν στο ότι το τριήμερο της αποκριάς θα κρατήσουν την πόλη «ζωντανή», αποδεικνύοντας ότι το Ρέθυμνο -με ή χωρίς καρναβάλι- αποτελεί έναν ασφαλή χειμερινό τουριστικό προορισμό.ΠΗΓΗ neakriti.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.